“Mariji s ljubavlju”: Pjevački zbor medicinskih sestara “Immaculata” održao tradicionalni koncert u požeškoj crkvi sv. Lovre /FOTO/

Autor: D.K.

Svoj tradicionalni svibanjski koncert „Mariji s ljubavlju“ održao je Pjevački zbor medicinskih sestara „Immaculata“ iz Požege u crkvi sv. Lovre. Programska okosnica ovogodišnjeg koncerta bile su marijanske skladbe Kamila Kolba, franjevca i skladatelja koji se školovao u Požegi i svojedobno bio orguljaš u Požegi.

Uz zbor medicinskih sestara nastupili su i mladi požeški glazbenici Gabrijela Škrabal, sopran i Maja Mustapić, flauta te kao voditelj zbora Josip Prajz.

Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji osnovana je prije 18 godina i kao takva prva je katolička udruga osnovana u Požegi i na prostoru Požeške biskupije.

U udruzi, gotovo od njezina osnutka, djeluje i Pjevački zbor medicinskih sestara. To je prvi pjevački zbor medicinskih sestara u Hrvatskoj i šire. Ideja o osnivanju zbora proizašla je od samih članica udruge koje su ujedno i članice župskih pjevačkih zborova. Motivi za njegovo osnivanje su bili međusobna povezanost i druženje, borba protiv stresa koji medicinske sestre svakodnevno doživljavaju u svom zvanju kao i slavljenje Gospodina jer se zbor bavi uglavnom duhovnom glazbom.

Izvor: Požeška biskupija [FGAL id=256319]

Više iz kategorije