Marijana Švajda, Dinko Zima i Manuel Čarđić još jednom ostvarili odlične rezultate

Autor: DK

Slavonsko-baranjska trail liga nastavljena je 2. kolom koje se održalo u subotu na jezeru Borovik nedaleko Đakova.

Trail je utrka trčanja po šumi i šumskim cestama uz označenu stazu. Po kišnom i prohladnom vremenu nastupilo su 123 natjecatelja, Za Atletski klub Požega nastupili su Marijana Švajda, Dinko Zima i Manuel Čarđić i još jednom ostvarili odlične rezultate koji su trčali na kratkoj stazi.

Marijana Švajda je potvrdila odličnu formu te osvojila drugo mjesto u ženskoj kategoriji s vremenom 1:03:16h i na taj se način istaknula kao jedna od favoritkinja za osvajanje lige.

U muškoj konkurenciji dobar rezultat ostvario je i muški dio ekipe. Manuel Čarđić zauzeo je 7. mjesto s vremenom 58:53 min dok je Dinko Zima bio 12. s vremenom od 1:01:34.

Atletski klub Požega imao je svog člana i među natjecateljima najprestižnije utrke u Hrvatskoj. Krešimir Valentić nastupio je, također u subotu, na „100 milja Istre“. Trčao je stazu dužine 67 km i uspješno je završio u vremenu 8:46:24 h te je tako naš grad dobio prvog trkača koji je istrčao ultra trail. Krešimir je u Istri nastupao kao član tima SRK Baraber iz Belišća.

Više iz kategorije