Manji i “mladi” poduzetnici na seminaru u organizaciji HGK i Ministarstva poduzetništva

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Mali i srednji poduzetnici trebaju biti što konkurentniji na tržištu u sklopu čega su svjesne i one institucije koje su zadužene za širenje i jačanje gospodarstva. Tim povodom u organizaciji HGK i Ministarstva poduzetništva i obrta organiziran je seminar EU projekta  SMEPASS II, na kojem su pružene savjetodavne usluge za poduzetnike Požeško slavonske županije na kojem su se odazvali većinom oni poduzetnici mlađe dobi na na kojem su mogli više doznati što je potrebno za uspješan ulazak na EU tržište, kako povećati konkurentnost i zaštititi položaj na Hrvatskom tržištu.

Luka Balenović, predsjednik HGK za Požeško-slavonsku županiju

Projekt SMEPASS II upravo malim i srednjim poduzetnicima osigurava besplatne savjetodavne usluge iz područja upravljanja kvalitetom i razvoja novih proizvoda i marketinga. Zanimanje poduzetnika za ovim projektom je veliko naglašava predsjednik Hrvatske gospodarske komore za Požeško-slavonsku županiju Luka Balenović.

– Oni veliki imaju dovoljno vlastite snage da sami osiguraju sve što im je potrebno kako bi bili konkurentniji pa su problem zapravo mali i srednji poduzetnici koji vlastitim snagama ne mogu raditi unapređenja koja bi im olakšala put na nova tržišta. Do sada je zanimanje pokazalo pet-šest tvrtki a vjerujem da će ih biti i više u ovom trećem krugu – rekao je Luka Balenović.

Zdravko Artuković, Dijamant Artuković d.o.o.

Organiziranje ovakvih seminara za male i srednje poduzetnike dobrim je ocijenio i Zdravko Artuković iz tvrtke Dijamant-Artuković koja ima 10 uposlenih.

-Većina našeg proizvodnog asortimana se izvozi, plasiramo ga prema zapadnim zemljama, dokazali smo se kvalitetom i samo kvalitetom što je u konačnici najpresudnije na tom tržištu. Manji dio se plasira na domaćem tržišu na kojem su također naši proizvodi postali prepoznatljivi iz kojeg smo razloga veoma ponosni – naglašava Artuković.

Stephen O Mullan, voditelja projekta SMEPASS-a

Stephen O Mullan, voditelja projekta SMEPASS-a

Prema riječima voditelja projekta SMEPASS-a Stephena O Mullanea cilj je projekta unapređenje konkurentnosti malih i srednjih tvrtki kroz pružanje besplatnih savjetodavih usluga. Do sada je prošlo 49 tvrtki na ovom projektu. Dade se zamijetiti da ima i tvrtki sa područja Slavonije što je dovoljan primjer da za taj projekt u daljnjem nastavku bude još veća.

-Sada je u tijeku treći i posljednji krug prijava koji će trajati do 17.listopada ove godine. Savjetodavne usluge iz programa SMEPASS-a već prima 50-ak poduzeća odabranih u prvom krugu dok će indivudualno savjetovanje za dodatnih 60 poduzeća koji su odabrani u drugom krugu započeti u listopadu ove godine. Domaći i strani stručnjaci savjetodavne će usluge , posebno prilagođene svakoj tvrtki iz 14 različitih područja pružati u trajanju od tri do 4 mjeseca – rekao je O Mullane.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »