Manda Štimac iz Zagrađa u borbi za titulu najuzornije hrvatske žene 2014.

Autor: Požega.EU

šokačka sobaPOŽEGA – Najuzornija hrvatska seoska žena u svojoj sredini zalaže se za razvoj i napredak kulturnog, društvenog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice u kojoj živi. Kao što je to i uobičajeno one rade od jutra do večeri, drže tri ugla kuće i imanja, podižu obitelj brinu se za životinje, vrt a bave se i hobijima. Vrijedne, pametne, uporne i snalažljive uspješno se bore sa svim problemima. Obilaskom njihovih gospodarstava stvara se slika koja se nadopunjuje na sam dan izbora. Predstavljanjem kandidatkinja prosudbenom povjerenstvu ocjenjuje se sve, ne samo rezultati rada na imanju i zemlji, nego i nošnja, stav, frizura pa sve do hobija kojim se žene bave.

Manda Štimac

Tako će Požeško-slavonsku županiju, 18.listopada, u Bjelovaru na natjecanju za izbor najuzornije seoske žene zastupati Manda Štimac iz Zagrađa. Riječ je o tradicionalnom natjecanju kojega organizira Udruga uzorne hrvatske seoske žene u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, što ima za cilj promicanje raznolikosti života na selu, očuvanje tradicije, podizanje kvalitete življenja i očuvanje obitelji i kulturne baštine.

Na činjenicu da će zastupati seoske žene županije, Manda je i te kako ponosna. To je za mene i velika čast i dika. Imam 47. godina i petoro djece. Ono što me veseli da da su i oni ponosni na mene. Cijeli sam život radila kod kuće a na selu se bome ima puno posla, od ujutro do navečer. Sve što se god radi sve to uvijek čeka nas žene sa sela, od radova po kući do vrta, stoke, njive ma svega, kaže Manda dodajući da nema posla kojega ne radi i da joj niti jedan nije težak jer voli raditi,a tako je od malena naučila.

Iako od predstojećeg natjecanja ne očekuje mnogo, drago joj je što su njezin rad i drugi prepoznali.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot