Mališani ljetujući na moru uče vatrogasne vještine

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Nakon što je u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani pokraj Pule početkom srpnja boravilo desetak mališana pripadnika mladeži DVD Lipik ovih dana na jednotjedni boravak su otišla djeca DVD Gornji Emovci.

Hrvatska vatrogasna zajednica je od ljeta 1995. otpočela s organiziranjem Kampa vatrogasne mladeži, kao oblikom druženja i rada s vatrogasnom mladeži, putem primijenjene nastave u sklopu koje se savladava vatrogasni program, program prve pomoći i ekološki program. Kamp vatrogasne mladeži također je obuhvaćao i rekreacijsko-športski i kulturni sadržaj.

U Kampu vatrogasne mladeži, koji je organiziran u 1996. godini za mladež od 12 do 16 godina, u pet smjena po deset dana boravilo je ukupno 564 pripadnika vatrogasne mladeži i 189 pripadnika mladeži Hrvatskog crvenog križa. Kamp je 1996. godine organiziran u suradnji s Hrvatskim crvenim križem, a po prvi puta su u radu Kampa sudjelovali i pripadnici vatrogasne mladeži iz Bosne i Hercegovine posredstvom Vatrogasnog saveza Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović i Marko Ašenbrener, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži te županije ističu da će do kraja kolovoza u taj kamp poći još mališani iz DVD Čaglin, Donja Obrijež, Marino Selo, Požega, Ruševo, Kutjevo i Dobrovac.

Polaznici kampa su djeca uzrasta od 12 do 16 godina, a sa svakom desetinom iz pojedinog dobrovoljnog vatrogasnog društva ovog kraja polaze i dvojica voditelja koji tokom cijele svoje smjene vode brigu o mladeži svoga društva, te provođenju programa obuke vatrogasne mladeži. Uz sve to mališani će naći vremena za slobodne aktivnosti i kupanje u moru.

Prije polaska krajem lipnja i nakon završetka kampa početkom rujna obavljaju su sve pripreme terena i uređenje kampa za ovaj ljetni program koji traje dugi niz godina.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: