Male tajne najboljeg sladoleda u gradu: Visoka ocjena slastičarnici Dolce Vita na Gelato Festival Challengeu u Zagrebu /FOTO/

Autor: DK

Mnogi se pitaju u čemu je tajna više nego izvrsnog sladoleda koji se može kušati u požeškoj slastičarnici Dolce Vita. U ponudi je više od 20 vrsta mliječnih i voćnih prirodnih sladoleda od 100 postotnog voća različitih okusa za čiju se kvalitetu uz Dolcevitine slastičarke najviše brine Nikola Drežnjak, sin vlasnika slastičarnice Vlade Drežnjaka.

Nikola je ovih dana odmjeravao snage, pokazivao i dokazao u veoma jakoj konkurenciji na Gelato Festival Challengeu u Zagrebu da zna napraviti kvalitetan sladoled za kojeg je stručni žiri rekao da je na samom vrhu po kvaliteti.

S razlogom Drežnjakovi imaju biti ponosni jer su upravo za onaj sladoled koji je Nikola napravio dobili visoku ocjenu emnentnih stručnjaka, u sastavu, gastrokritičar Rene Bakalović, Robert Ripli iz Gastronomada, Marin Rendić iz restorana Bistro Apetit, Žakline Troskot iz slastičarnice Amélie, Marija Carić iz Kraša te Kate Bošković, novinarka urednica na jednom portalu.

Na natjecanju u organizaciji Konding projekta d.o.o. i Carpigianijaje sudjelovalo 15 vrhunskih slastičara iz Hrvatske među kojima je bio Nikola Drežnjak koje se održava svake godine.

Za pravljenje sladoleda svaki natjecatelj je nosio svoje pripravke i ono što je najbitnije slatku tajnu samo njemu znanu. Jedna od tajni koja može ići u javnost je punomasno mlijeko koje je jako bitan sastojak u proizvodnji sladoleda sa 100 postotnim udjelom voća.

-Nikola je uz takvo mlijeko koristio pripravak, sok od naranče, vrhunsku belgijsku čokoladu i druge sastojke koji daju kvalitetu i posebnost pri proizvodnji – rekao nam je Vlado Drežnjak vlasnik tvrtke Drežnjak d.o.o. u sklopu koje posluje slastičarnica Dolce Vita dodajući kako njegova tvrtka sustavno radi obrazovanju svog kadra, zaposlenika koji idu na različite edukacije i usavršavanja.

-Moram naglasiti da je Nikola prošle godine išao na edukaciju u najjaču svjetsku školu poznatoj po proizvodnji sladoleda u Bologni. Na edukacije ide i naša glavna slastičarka Lidija koja se uvijek vrati s novim znanjem i malim tajnama koje tamo nauči – dodao je Vlado Drežnjak.

Što se tiče slastičarnice Dolce Vita uz vrhunski sladoled su u ponudi svježi domaći kolači pripremljeni od domaćih prirodnih namirnica.

-Naglasio bi kako imamo dosta narudžbi naših kolača i torti za prigode, krštenja, prve pričesti i krizmi. Naši kupci odnosno gosti imaju veliko povjerenje u nas jer znaju da kod nas mogu dobiti samo kvalitetne kolače uz dostavu na njihovu adresu. Poznata je naša belgijska torta, koja je sve traženija, a to je, da tako kažem naše autorsko djelo – rekao je Vlado Drežnjak.

Mladi stručnjak za sladoled Nikola Drežnjak je i za vrijeme svog školovanja ostvarivao zapažene rezultate na natjecanjima tako da je ovo na Gelato Festival Challengeu u Zagrebu samo jedno u nizu, a za očekivati je da će biti još boljih i u buduće.

Više iz kategorije