Mala lokalna zajednica koja stvara što bolje preduvjete za življenje

Autor: DK

blankJAKŠIĆ – Ceste na području općine Jakšić koje su jednim dijelom bile uništene uslijed poplava 2014. godine dočekale su obnovu i temeljitu sanaciju. Ovih je dana počelo uređenje ulica u Jakšiću, Vilima Korajca i Vladimira Nazora, a nastavit će se sa uređenjem dijela Kolodvorske ulice.

blank

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

-Procjena tih šteta je bila 450 tisuća kuna plus PDV. Nakon izrađenih troškovnika vrijednost radova je 52 tisuća kuna u koji je iznos uključen PDV. Nositelj radova su Hrvatske ceste koje su odradile sve pripremne radnje. Onaj dio cesta koji je bio u nadležnosti Županijske uprave za ceste odrađen je koju je sanaciju odradila općina Jakšić za što je dobiven povrat uloženih sredstva koji su radovi bili vrijedni više od 160 tisuća kuna, a radilo se o nužnim radovima na cestama u okolnim naseljima, čišćenjem kanala i njihovi propusti, izmuljivanje, nasipanje i sl. Radovi koji će se ovih dana odraditi su u dužini nešto više od 300 metara na tim cestama gdje će se postavljati i bankine i svi drugi nužni radovi koji su potrebni posebice na uređenju i izmuljivanju kanala. U sklopu tih radova izradit će se i dva propusta tako da će sve to biti kvalitetno odrađeno kako ne bi dolazilo do eventualnih poplava – rekao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević koji je naglasio kako bi svi radovi trebali biti dovršeni u roku mjesec dana.

blank

U općini Jakšić ovih dana kreće se sa rekonstrukcijom niskonaponske mreže u suradnji s HEP-om, u naselju Eminovci za što je vrijednost radova oko 300 tisuća kuna.

Redovno i svakodnevno uređuju se poljski putovi što također nije zanemariva financijska stavka za jakšički proračun.

-Radimo i na rekonstrukciji i izmjenama mostova koji su bili preko manjih vodotoka koju uništeni uslijed poplava ali i zbog većih mehanizacija koja se kreće tim dijelovima. Prije su bili manji strojevi, traktori, kombajni i sl. Ove smo godine sanirali već šest takvih mostova. Moramo nastaviti s tim uređenjima mostova jer su radovi u polju sve do prvog mraza do kada se bere duhan – dodao je Kovačević i zaključio kako se vodi računa o ravnomjernom ulaganju u takve i slične poslove u svim naseljima općine Jakšić.

blank blank blank blank blank

 

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića