Mala lokalna zajednica koja stvara što bolje preduvjete za življenje

Autor: D.K.

JAKŠIĆ – Ceste na području općine Jakšić koje su jednim dijelom bile uništene uslijed poplava 2014. godine dočekale su obnovu i temeljitu sanaciju. Ovih je dana počelo uređenje ulica u Jakšiću, Vilima Korajca i Vladimira Nazora, a nastavit će se sa uređenjem dijela Kolodvorske ulice.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

-Procjena tih šteta je bila 450 tisuća kuna plus PDV. Nakon izrađenih troškovnika vrijednost radova je 52 tisuća kuna u koji je iznos uključen PDV. Nositelj radova su Hrvatske ceste koje su odradile sve pripremne radnje. Onaj dio cesta koji je bio u nadležnosti Županijske uprave za ceste odrađen je koju je sanaciju odradila općina Jakšić za što je dobiven povrat uloženih sredstva koji su radovi bili vrijedni više od 160 tisuća kuna, a radilo se o nužnim radovima na cestama u okolnim naseljima, čišćenjem kanala i njihovi propusti, izmuljivanje, nasipanje i sl. Radovi koji će se ovih dana odraditi su u dužini nešto više od 300 metara na tim cestama gdje će se postavljati i bankine i svi drugi nužni radovi koji su potrebni posebice na uređenju i izmuljivanju kanala. U sklopu tih radova izradit će se i dva propusta tako da će sve to biti kvalitetno odrađeno kako ne bi dolazilo do eventualnih poplava – rekao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević koji je naglasio kako bi svi radovi trebali biti dovršeni u roku mjesec dana.

U općini Jakšić ovih dana kreće se sa rekonstrukcijom niskonaponske mreže u suradnji s HEP-om, u naselju Eminovci za što je vrijednost radova oko 300 tisuća kuna.

Redovno i svakodnevno uređuju se poljski putovi što također nije zanemariva financijska stavka za jakšički proračun.

-Radimo i na rekonstrukciji i izmjenama mostova koji su bili preko manjih vodotoka koju uništeni uslijed poplava ali i zbog većih mehanizacija koja se kreće tim dijelovima. Prije su bili manji strojevi, traktori, kombajni i sl. Ove smo godine sanirali već šest takvih mostova. Moramo nastaviti s tim uređenjima mostova jer su radovi u polju sve do prvog mraza do kada se bere duhan – dodao je Kovačević i zaključio kako se vodi računa o ravnomjernom ulaganju u takve i slične poslove u svim naseljima općine Jakšić.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot