Mađarski tamburaši “Koprive” prvi inozemni gosti TV Supertona

Autor: Jelenko Topić

Mađari tamburašiPOŽEGA – Tamburaški sastav “Koprive” iz Svetog Petrovog Sela u mađarskom dijelu Gradišća gost je TV Supertona 10. ožujka od 20.35 sati, a repriza njihovog nastupa je u subotu 15. ožujka od 21 sat dakako na Max tv kanal 504 ili putem interneta na poljoprivredna.tv-uživo. Sedam vrsnih tamburaša prvi su izvođači izvan Hrvatske koji se snimili i prioducirali ljudi sa Poljoprivredne TV, a uz desetak svojih pjesama, te tradicionalnih pjesama Hrvata u tom dijelu Mađarske izveli su niz odabranih slavonskih, dalmatinskih i zabavnih melodija.

-Na snimanje smo došli sa nastupa na pokladnoj priredbi u Mohaču, a raduje nas svaki nastup i dolazak u domovinu naših predaka – kaže Andrija Hanmdler, voditelj sastava koji ima dva primaša, dva basprimaša, čelistu, kiontraša i berdaša. Dodaje da im nije žao što su utrošili dosta vremena i napora putujući u Požegu jer im je primjerice za povratak na sjeverozapad Mađarske trebalo pet sati.

Imali su zapažen nastup su prije dvije godine na festivalu Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomači, te do sada objavili jedan album svojih pjesama. Najavljuju još gostovanja u RH, te drugi album, a autori pjesama su momci iz tog sastava.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića