Luka Brus u Švicarskoj opravdao povjerenje svojih Požežana!

POŽEGA –Član Karate do Kluba Požega Luka Brus na 44. Europskom natjecanju u karateu koje je održano u Švicarskoj u gradu Siggenthalu osvojio je sedmo mjesto u katama i sedmo mjesto u borbama. U jakoj konkurenciji petstotinjak natjecatelja iz dvadesetak europskih zemalja, Luka je ostvario vrhunski rezultat jer već sama pozivnica Europskog Wado kai saveza na natjecanje potvrda je kvalitetnog rada mladog Požežanina i njegovog trenera Zdenka Oroza.

Podsjetimo, Luka dolazi iz malog kluba s vrhunskim rezultatima ali bez financijskih sredstava. Za odlazak na europsko natjecanje organizirana je prava blic-akcija u koju su se uključili brojni – od medija,  Lukine škole “A. Kanižlića” do brojnih donatora iz gospodarstva. Zajednica se okupila u namjeri da Luki osigura ostvarenje sna i Luka je to vratio na najbolji mogući način. Jer, iako se sedmo mjesto čini daleko, to vrhunska, zlatna sredina, a prikupljeno iskustvo dragocjeno je za daljnje planove mladog sportaša, naglasio je trener Zdenko Oroz.

-Akciju smo pokrenuli za odlazak u Šivcarsku, ne samo radi kluba, već i da vidimo koliko je našim sugrađanima stalo do ovakvog sporta koji nema brojno članstvo, ali kvalitetom pokazuje veličinu. Sedmo se mjesto čini daleko, ali kada se zna da se natjecalo u toj kategoriji 16 natjecatelja, to je zlatna sredina i dobili smo rezultat koji je vrlo zadovoljavajući. Sve su to natjecatelji državnih reprezentacija koji su dolazili u velikom broju. Švicarska je kao zemlja domaćin imala oko 60 natjecatelja, mađari su došli s dva autobusa, Englezi s tri, u velikom su broju bili i Francuzi, sve su to velike zemlje s puno klubova. Stoga smo  smo zbog postignutog jer Luka je radio i kate i borbe što nije uobičajeno i vrlo je naporno, ali sada znamo što raditi dalje, upoznali smo se s novim pravilima i spremni smo za nove izazove. Doista je to vrijedno iskustvo, na kojem moramo zahvaliti svima koji su nam omogućili da ga steknemo – rekao je Oroz.

Nije bilo treme samo usmjerenost na dobar rad, kaže Luka.

-Radio sam opušteno i puno blje nego na prijašnjim natjecanjima. Stekao sam nova prijateljstva ali i nova znanja koja će mi omogućiti još bolje rezultate. Sretan sam jer meni je ovo prvo veliko europsko natjecanje i sada znam što treba raditi kako bih idući put bio još bolji – rekao je Luka.

Do kraja ove godine pred klubom je još nekoliko natjecanja, a boravak u Švicarskoj bio je prilika i za kvalitetne kontakte.

-Razgovarali smo s vrhom europske Wado kai federacije i svi su pristali da Hrvatska iduće godine bude pridruženi član. Najavljen je i seminar u lipnju iduće godine u našoj organizaciji, a vodio bi ga glavni instruktor Wado kai federacije u Europi,” najavio je trener Oroz.  “Ako nekog zanimaju borilačke vještine, posebice karate, sada je vrijeme za upis, pozivam sve svoje vršnjake da nam se pridruže i hvala svima koji su nam pomogli i motivirali nas za daljnji rad – poručio je na kraju mali borac velikog srca Luka Brus.

Foto: Z.Oroz

 

0 Comment