Lovstvo Požeško-slavonske županije obogaćeno sa 49 osposobljenih lovnika za potrebe svojih lovoovlaštenika

Autor: Jelenko Topić

Tijekom dvodnevnog osposobljavanja u Vili Garić u Podgariću nedaleko Garešnice, kojoj je vlasnik Hrvatski lovački savez, 49 lovaca iz udruga s područja Požeško-slavonske županije dobilo je uvjerenja o završenoj obuci i pripadajuću značku lovnika. Tako su lovoovlaštenici ovog kraja dobili odgovorne osoba za provedbu lova što je povezano za sigurnošću sudionika u lovu. Broj lovnika zadovoljit će potrebe lovoovlaštenika u  sadašnjem vremenu.

-Ovakvo osposobljavanje nastavljamo u travnju kada je predviđen odlazak još do 50 kandidata – kazao je predsjednik Županijskog lovačkog saveza Branko Bertelović, koji je sa sudionicima prvog osposobljavanja boravio u Podgariću, a organiziran je zajednički prijevoz autobusom svih kandidata. Tijekom dvodnevnog osposobljavanja, predavanja su kandidatima održali predstavnici Državnog inspektorata, MUP-a i sveučilišni profesori.
Pored ovoga Lovački savez priprema uskoro osposobljavanje kandidata za pregledače mesa divljači budući da su dosadašnjima istekle iskaznice i uvjerenja.

Stoga svi lovoovlaštenici  trebaju prijaviti kandidate jer su zakonski obavezni imate ispitane pregledače. Navedena obuka i ispiti organizirat će se početkom svibnja u prostorijama Lovačkog saveza u Požegi.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88