LOVCI VELIČKOG „LAPJAKA“: Upucavanje pušaka prije otvorenje lova na srneću divljač

OVDJE IMAJU DVA HENDIKEPIRANA ČLANA KOJI SU UVIJEK DOBRODOŠLI NA SVA ZBIVANJA

VELIKA – Članovi lovačkog društva „Lapjak“ iz Velike na svome su strelištu iznad sela Trnovac organizirali upucavanje lovačkih pušaka prije otvorenja sezone lova na srneću divljač. Riječ je o probnom gađanju meta srnjaka, a svaki sudionik je ovom prilikom ispalio po tri hica.

Lovnik „Lapjaka“ Goran Franić, koji je vodio ovu gađanje nam je rekao da se od 38 članova ovog društva odazvalo njih 20 među kojima je i jedna mlada lovkinja, a Veličani su najavili da bez ovog upucavanja navodno neće biti odlaska u lovište! Sa njima je bio i tajnik društva Damir Brižić, a najbolje rezultate postigli su Željko  Andžić, Goran Franić i Damir Petrinović.

-Odaziv je bio polovičan, no zadovoljan sam jer nas u ovolikoj mjeri obično i dolazi kada idemo u lov – kazao nam je predsjednik „Lapjak“ Marin Đurić. Inače ovdje imaju dva člana koji su fizički hendikepirani, no uključuju se u sve aktivnosti „Lapjaka“, ovisno o svojim mogućnostima, a kolege lovci u svemu im pomažu i izlaze ususret tako da su često svi zajedno posebice kroz druženja čime su oni ravnopravni i lakše podnose svoje zdravstvene tegobe.

Dok su lovci bili na strelištu dio članova „Lapjaka“ radio je logistički dio posla u njihovom lovačkom domu pokraj fazanerije u Velikoj. Predvođeni predsjednikom pripremali su ručak za sve sudionike nakon kojega su se lovci zadržali na zajedničkom druženju i ugodnom razgovoru.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment