Lovci „Sokola“ iz Bučja u potrazi za pernatom divljači

Autor: Jelenko Topić

BUČJE – Članovi Lovačkog društva „Sokol“ iz Bučja, koje je najstarije društvo u Požeško-slavonskoj županiji jer će 2019. godine proslaviti 100 godina djelovanja, otvorili su lovnu sezonu na pernatu divljač na površinama zajedničkog otvorenog lovišta broj XI/119 veličine 6602 hektara, kojim gospodare dugi nizu godina. Riječ je najvećim dijelom o ravničarskom lovištu pod Dilj gorom, uključujući i rubni brdski dio na toj planini prema susjednoj Brodsko-posavskoj županiji.

Njih tridesetak zajedno sa nekoliko gostujućih lovaca proveli su dan u lovištu, no ulov je bio oskudan svega dva fazana. Lovnik „Sokola“ Mija Serdarević pozdravio ih je okupljene kod lovačko doma u blizini Zagrađa, te su odali počast divljači, a druženje lovaca potrajalo je do kasnih poslijepodnevnih sati.

Tom prilikom predsjednik društva Antun Prša i tajnik Marko Rukavina najavili su uređenje pokrovlja lovačkog doma za potrebe smještaja u lovnom turizmu, te uređenje fasade i okoliša objekta u sklopu priprema za proslavu velikog jubileja „Sokola“.

DSC_1226

Više iz kategorije