Lovci „Slavuja“ iz Gaja ugostili kolege iz naše zemlje i Italije među kojima i Požežane: Prije pohoda pustili u lovište 150 fazana /FOTO/

Oko stotinu lovaca Lovačkog društva „Slavuj“ iz Gaja u lipičkom kraju, te njihovih prijatelja i čelnika drugih društava sudjelovalo je u tradicionalnom gostinjskom lovu na nisku divljač kojemu je domaćin bila lovna grupa Poljana, a odstrel je bio izuzetno uspješan. Tu su bili prijatelji izu svih krajeva naše zemlje, te susjedne Italije, a sudjelovali su i Požežani na čelu s Brankom Bertelovićem, predsjednikom Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

Pohodeći županijsko lovište „Slavuj“ površine 4794 hektara, koje je ravničarsko, odstrijelili su čak 51 fazana, zatim po tri šljuke i šojke, te jednog zeca.

-Prije odlaska u lov pustili smo u lovište 150 fazana kako bi lov našim dragim prijateljima bio uspješniji – kazao nam je predsjednik „Slavuja“ Damir Grujić.

Nakon povratka uslijedila je počast divljači kojom prigodom su im na poštovanje lovačke etike i odazivu u lov zahvalili lovnik Zvonimir Tomašek i predsjednik Grujić, a pozdravne riječi uputili su gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i županijski predsjednik Bertelović.

Posebno su nagrađeni najuspješniji lovac Ante Vitalia(LD „Jelen“ Požega) i najlošiji predsjednik „Slavuja“ Grujić koji je na dar dobio živog fazana! Uz sve to nekoliko lovaca imalo je ovom prigodom lovačko krštenje.

Domaćini su se počastili goste pečenim teletom težine 140 kilograma  kojega su ispekli na ražnju pečenjari predvođeni poznatim majstorom Ribom, a bilo je još niz domaćih delicija. Tijekom druženja nastupio je glazbeni sastav D&M iz Kutine.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment