Lovci požeškog kraja u Bzenici grade strelište za vepra u pokretu, te očekuju državno i regionalno prvenstvo

Na objektu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Bzenici traju radovi na izgradnji još jednog strelišta i to vepra u trku što je dodatna novost tako da će ovo mjesto i nadalje nositi epitet najbolje i najkompletnije lokacije za ovakva natjecanja ne samo u našoj zemlji već i šire. Naručena je potrebna opreme i završetak se očekuje oko sredine kolovoza. Očekivanja su da se tijekom Državnog prvenstva, koje se tu tradicionalno održava početkom rujna,  upriliči i revijalno gađanje vepra u pokretu.

-Vrijednost radova i opreme je 150 tisuća kuna što financiramo vlastitim sredstvima, a očekujemo potporu Hrvatskog lovačkog saveza, te Požeško-slavonske županije, kao i gradova Požega i Pleternica s kojima imamo dobru suradnji i zahvalni smo na dosadašnjem razumijevanju za aktivnosti naših lovaca – kaže u nastavku Branko Bertelović. Tako će ovo strelište imati sve četiri discipline lovnog streljaštva pa je spremno i za najveća natjecanja.

Državno prvenstva Hrvatskog-lovačkog saveza u lovnom streljaštvu koje će okupiti najbolje momčadi iz svih županija, te grada Zagreba održat će to se 6., 7. i 8. rujna, a prije toga, točnije potkraj kolovoza, tu će biti Kup Slavonije i Baranje u lovnom streljaštvu uz nastup lovaca iz pet županija.

0 Comment