Lovci Požeško-slavonske županije ovog vikenda slave svog zaštitnika Svetog Huberta

Autor: Jelenko Topić

Hrvatski lovački savez organizira u Puli ove nedjelje 3. studenog upravo na blagdan Svetog Huberta zajedničku središnju proslavu tog blagdana, koji je zaštitnik lovaca, za cijelu državu. Tako će se lovci iz 20 lovačkih saveza hrvatskih županija, te grada Zagreba okupiti na svetoj misi u pulskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije.

-Na središnje slavlje našeg nebeskog zaštitnika poći će u subotu od 14 sati autobusom oko četrdeset članova lovačkih društava našeg kraja – kazao nam je predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović. Sve troškove snose lovački savezi.

Pored toga nastavlja se tradicija obilježavanja Svetog Huberta u Požegi. U ponedjeljak 4. studenog od 18.30 sati misu u čast tog blagdana za lovce s područja županije predvodit će požeški biskup dr. Antun Škvorčević.

Kako smo saznali pojedina lovačka društva imat će za svoje članove misu uz Svetog Huberta u svojim župnim crkvama. To će biti u Velikoj, Kaptolu, Kutjevu i još nekim župama Požeške biskupije.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije