Lovci Požeško-slavonske županije ekipno četvrti, a pojedinačno Domagoj Gilanj osmi, te Ante Vitalia petnaesti /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu i to 26. po redu održano je na poznatom strelištu u Bzenici kod Pleternice, a uz to tu održano i 16. Revijalno natjecanje tako da je kroz tri dana tu nastupilo više od 150 strijelaca u tri discipline.

Kada su Slatinski rogisti Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije izvodili državnu himnu  pojedinačni pobjednik za 2019. godinu(prvenstvo prošle godine nije održano) Ante Matak(Zadarska županija) uz dva predstavnika ekipnog pobjednika Virovitičko-podravske županije podigli su na jarbol državnu zastavu.

blank

Sudionike i goste u ime 1370 lovaca Požeško-slavonske županije pozdravio je njihov predsjednik Branko Bertelović, a pozdravne riječi i želje za dobre sportske rezultate uputili su zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak i gradonačelnica Pleternice Marija Šarić koja je jednim hicem otvorila natjecanje.

blank

-Dobro došli u naš grad. Zahvala Županijskom lovačkom savezu koji svake godine podiže razinu ovog natjecanja – poručila je gradonačelnica Šarić zaželjevši strijelcima mirnu ruku i što bolje rezultate.

Potom je general Dečak uputivši tri hica u metu otvorio stazu vepra u trku koja je izgrađena na strelištu u Bzenici.

Ekipni pobjednik je Lovački savez Međimurske županije sa 421 pogotkom, drugoplasirani su  državni prvaci za 2019. godinu Virovitičko-podravska županija sa 413 pogodaka, treći su lovci Krapinsko zagorske županije s 397  pogodaka, četvrti Lovački savez Požeško-slavonske županije sa 393 pogotka, te peti Zadarske županije sa 390 pogodaka.

Pobjednička momčad Međimurske županije nastupila jer u sastavu Josip Šoštarić, Branko Breglec, Dean Horvat, Mladen Srnec, Zoran Glavina i Ivica Varga. Kao prvacima države pripao im je i prijelazni pehar.

blank

Boje Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije branili su Domagoj Gilanj, Hrvoje Šop, Ivica Pospišil, Ante Vitalia, Krešimir Šebalj, Ivan Minarik i Ivan Grbić.

Pojedinačni prvak za ovu godinu je Marijo Grljušić iz Lovačkog saveza Dubrovačko-neretvanske županije od 91 pogotkom,  drugo, treće i četvrto mjesto odlučilo je raspucavanje na lovačkom parkuru  pa je drugi Majkl Vrlas(Virovitičko-podravska županija), treći Zvonimir Jakuš(Krapinsko-zagorska županija), četvrti Kristijan Vusak(Karlovačka županija) i peti Mladen Srnec(Međimurska županija).

Požeški strijelci Domagoj Gilanj i Ante Vitalia u pojedinačnom poretku zauzeli su osmo, odnosno 15. mjesto.

Pehare, medalje i druge nagrade uručili su potpredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Zlatko Stolnik, te čelnici Požeškog i Virovitičkog saveza Branko Bertelović i Miroslav Buneta.

Tijekom ovogodišnjeg prvenstva sudili su Zvonimir Grđan, Milan Majetić, Mladen Lončarević, Mario Levar, Goran Mađarac, Đuro Matijašević i Damir Baban.

Na 16. Revijalnom natjecanju Veleučilište u Karlovcu je prvoplasirano sa 211 bodova, druga je ekipa Hrvatskih šuma sa 202, a  treći Hrvatski lovački savez sa 163 boda. U ekipi Hrvatskih šuma nastupili su Tomislav Sarajlić i Božidar Terzić sa požeškog područja.

Na kraju manifestacije predsjednik saveza domaćina Bertelović izrazio je zahvalnost sudionicima za korektnu borbu, a prvenstvo je zatvorio potpredsjednik HLS-a Zlatko Stolnik.

Foto: D.Mirković

Komentiraj:

[adrotate banner="17"]