Lovci Požeško-slavonske županije drugi, iza Vukovaraca, a ispred Osječana

Autor: Jelenko Topić

DSC_1511BZENICA/PLETERNICA – Lovački savez Požeško-slavonske županije bio je na svom strelištu u Bzenici nedaleko Pleternice domaćin 1. Kupa Slavonije i Baranje u lovnom streljaštvu-discipline trap i parkur, koji je okupio ponajbolje strijelce iz pet županija kontinentalne Hrvatske.

Otvorio ga je, nakon pozdravne riječi predsjednika požeškog Lovačkog saveza Zdravka Vujnovića, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak pohvalivši ulaganja domaćina u proširenje i opremanje strelišta, kao i dobru organizaciju svih natjecanja u Bzenici, a nazočili su čelnici četiri županijska lovačka saveza koji su sudjelovali na natjecanju.

Momčadski pobjednik je Vukovarsko-srijemska županija sa 106 pogođenih letećih meta, druga je Požeško-slavonska županija sa 101, treća Osječko-baranjska sa 97, četvrta Brodsko-posavska županija sa 95 i na petom mjestu je Virovitičko-podravska županija sa 86 pogođnih meta.

Pobjednička momčad nastupila je u sastavu: Mirko Babić, Domagoj Bekavac, Josip Adžić, Dražen Metz, Stjepan Šišaković i Stjepan Andrijašević, dok su boje drugoplasiranog domaćina Požeško-slavonske županije branili Tomislav Rohaček, Josip Savi, Dario Devčić, Matej Minarek, Drago Tutić i Josip Lesiček.

Pojedinačni pobjednik je Dražen Metz(Vukovarsko-srijemska županija), drugi je Ivica Jakšić(Osječko-baranjska županija) i treći Stjepan Šišaković(Vukovarsko-srijemska).

Pehare pobjedničkim ekipama i pojedincima uručili su čelnici lovačkih saveza slavonskih županija, te potpredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza zadužen za streljaštvo Vinko Pavlić iz Karlovca.

-Ovo strelište je najbolje u našoj zemlji, vidljivi su stalni pomaci, slijedi još estetsko uređenje okoliša, to je najbolje što imamo, a u vlasništvu je lovaca- kazao je Pavlić pohvalivši domaćine natjecanja i dodavši da je ovdje sada po prvi puta bilo revijalno gađanje iz pušaka sa užljebljenom cijevi što će dogodine biti uključeno na državno prvenstvo lovaca.

/Foto by Dušan Mirković/

no images were found

Više iz kategorije