Lovci počastili gotovo dvije tisuće hodočasnika (FOTO GALERIJA)

Autor: Jelenko Topić

blankPOŽEGA/LEŠTAT – Gotovo dvije tisuće  hodočasnika koji su išli pješice iz raznih dijelova Požeške biskupije preko Stražemana kroz Papuk na putu do marijanskog svetišta Voćin prihvatili su i ugostili članovi lovačkog društva „Jelen“ kod svoga lovačkog doma na predjelu Leštat. Tu su se hodočasnici odmorili i okrijepili uz hranu i hladne napitke da bi nastavili pješačiti ka svetištu.

-Angažirali smo 27 naših članova na pripremi i prihvatu hodočasnika predvođenih njihovim župnicima, a potporu za to dali su nam Požeško-slavonska županija, grad Požega, te brojni  obrtnici i tvrtke, općine i gradovi ovoga kraja – kaže Boris Janić, predsjednik „Jelena“.

Zanimljivo je da ove godine tu nije bilo nikoga od političkih i lokalnih dužnosnika kako općina i gradova, tako i županije.

Vlč. Robert Mokri, župnik župe Sv. Mihaela u Stražemanu zahvalio se lovcima na dobrodošlici i prihvatu,  a pozdravne riječi sudionicima uputio je Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije istakavši višegodišnju dobru suradnju sa nekadašnjim stražemanskim župnikom msgr. Jozom Devčićem.

blank

Dragica Dvoraček iz župe sv. Augustina Velika

Evo što su nam rekli sudionici hodočašće prilikom dolaska na Leštat.

-Pješačim u Voćin 43 godine, lovci nas redovito ugošćuju i počaste što je izuzetno lijepo pa sam im zahvalna – kazala je Dragica Dvoraček iz župe sv. Augustina u Velikoj. Slično pričaju i ostali sudionici.

blank

Dubravka Hubak iz župe Sv. Josipa Lipovljani

-Ovo je izuzetno lijepo, nakon osam kilometara pješačenja od Stražemana odmor i okrijepa nam dobro dođu-ističe Dubravka Hubak iz župe Sv. Josipa u Lipovljanima.

/Foto: D.Mirković /

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića