Lovci nositelji brojnih aktivnosti

Autor: Jelenko Topić

Lovci JakšićJAKŠIĆ – Lovačko društvo „Seljak“ iz Jakšića koje sada ima 35 aktivnih članova kontinuirano radi i provodi  aktivnosti predviđene njihovom lovno-gospodarskom osnovom. Gospodare sa 6500 hektara županijskog lovišta, cijelo je nizinsko, a od divljači su zastupljeni srna obična, fazan, zec i više štetočina.

-Imali smo otvorenje lova na srnjake, aktivni smo na izgradnji i lovno-tehničkih objekata, te prihrani divljači – ističe predsjednik LD „Seeljak“ Tomislav Pečur dodajući da izvan mjesta Jakšić imaju uređen lovački dom sa svim pratećim sadržajima, a sa njima su često u lovu gosti iz drugih društava.

Tu je ranije izgrađena fazanerija koju često popunjavaju, kao što i održavaju hranilišta, čeke i druge objekte u lovištu.

– Naši objekti su na lijepom mjestu podaleko od naseljenog područja tako da su praktični za različite aktivnosti i sadržaje kao što su škola u prirodi ukoliko za to pokažu zanimanje škole ovog kraja, kao i za aktivnosti različitih udruga počevši od njihovih skupova pa do druženja i sličnog- zaključio je Pečur dodavši da je društvo otvoreno za suradnju sa svima.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića