Lovci kutjevačkog Slavonca obogatit će svoje lovište ubacivanjem fazanskih pilića /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

-Imate dobro društvo, zdravu sredinu, nadam se da ćete nastaviti takvim radom kao i suradnjom sa Županijskim savezom – kazao je u pozdravnoj riječi na godišnjoj skupštini Lovačkog društva Slavonac u Kutjevu predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Betelović. Rad skupa pozdravili su predstavnici više udruga toga kraja.

-Zahvala za sudjelovanje na gradskim manifestacijama, pratimo vaše aktivnosti, te potpora neće izostati – poručio je lovcima zamjenik gradonačelnika Kutjeva Ivica Malnar.

Ovo društvo sa više od 50 članova ima dobru suradnju sa svim strukturama grada, te tamošnjim udrugama, a tajnik Predrag Živković u izvješću je još istakao da su izradili novu lovno-gospodarsku osnovu za državno lovište Južna Krndija kojemu je produžen zakup.

-Potporom grada uređujemo pristupni put do lovačke kuće i pripadajući okoliš, kao i strelište  u Novom Mitrovcu, dobivenom donacijom od županije nabavili smo stolice, te opremamo prostor za rasijecanje mesa i hladnjaču, a očekujemo  asfaltiranje navedenog puta – istakao je u izvještaju o radu predsjednik Slavonca Ivica Pospišil.

Zatražili su putem Razvojne agencije grada sredstva za nabavu fazanske divljači koju će tijekom ove godine ubaciti u lovište, te kupovinu prsluka za lovce. Lovnik Silvio Čvarak u svome je izvješću naglasio organizaciju humanitarnog lova iz kojega su meso darivali socijalno ugroženim obiteljima, zatim pripremu 1,5 vagona kukuruza za prihranu divljali, te pohod lovaca na štetočine u lovištima

Foto: D. Mirković [FAG id=272804]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek