Lovci izgradili silos za žitarice, te hranilice za divlje svinje, a postavili su više električnih pastira

Autor: Jelenko Topić

Uz provođenje epidemioloških mjera Lovačka udruga Šljuka iz Pleternice održala je na otvorenom prostoru izvještajnu godišnju skupštinu kojoj su nazočili gradončelnica Pleternice Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić.

-Potporom županije od 20 tisuća kuna izgradili smo silos za žitarice, automatske hranilice za divlje svinje, te postavili nekoliko električnih pastira, a uz potporu sponzora takve naprave dali smo nekolicini poljoprivrednika na područjima uz lovište Požeška gora površine 4066 hektara kako bi smanjili štete i zaštitili usjeve od divljači – istakao je podnoseći izvješće o radu predsjednik Šljuke Damir Arambašić dodajući da su imali kontrolni pregled državnog inspektora Petra Raosa koji nije imao primjedbi za stanje u lovištu i rad Šljuke. Uz to potporom grada Pleternice traje legalizacija lovačkog doma u Bzenici.

Lovnik Željko Tomljanović je dodao da su imali niz radnih akcija na sadnji remiza, uređenju lovišta  i prihrani divljači, a lovočuvar Antun Polgar tvrdi da je u lovištu  uočena povećana brojnost jelenske divljači što je rezultat unosa podmlatka u lovište.

Provoditelj lovno-gospodarske osnove i tajnik udruge Marko Grbeš pozvao je tridesetak članova da se i nadalje angažiraju na aktivnostima za suzbijanje pojave afričke svinjske kuge.

Donijet je plan rada za godinu pred nama koji obuhvaća održavanje lovno-gospodarskih i lovno-tehničkih objekata uključujući solišta, a žitaricama planiraju zasijati tri hektara remiza zbog potreba prihrane divljači.

-Svima nam treba složna kuća i zajedništvo da nas vode dalje, a eventualne nesuglasice trebamo rješavati na demokratski način – istakla je u pozdravnoj riječi gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić najavivši daljnju potporu lovcima Šljuke kojima se zahvalila na plodnom radu i dosadašnjoj suradnji.

Kroz raspravu je bilo i povišenih tonova ponajviše zbog sadašnjih financijskih obaveza udruge što će se riješiti povećanjem članarine i prilozima lovaca, te potporom grada.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88