Lovci iz drugih županija svoja natjecanja imaju na strelištu u Bzenici

Autor: DK

Poznato je da je lovačko strelište u Bzenici nedaleko Pleternice, kojemu je vlasnik Lovački savez Požeško-slavonske županije, jedno od najsuvremenijih i najkompletnijih u našoj zemlji za potrebe lovnog streljaštva i organizaciju takvih natjecanja. Ono sada raspolaže za prostorima za sve discipline lovnog streljaštva tj. za trap, parkur i karabin, te je po tomu jedinstveno ne samo u Hrvatskoj već i zemljama okruženja, koje pokazuju zanimanje za dolazak strijelaca radi upucavanja oružja za velika natjecanja. Stoga je do sada  u više navrata ono korišteno za potrebe strijelaca  uključujući i za pripreme ponajboljih strijelaca za svjetska prvenstva i olimpijske igre.

Ovih dana to strelište postaje poprište streljačkih natjecanja i drugih županija. Početkom lipnja tu su se natjecali strijelci udruga članica Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije što je izlučno natjecanje za Kup Slavonije na tom strelištu krajem kolovoza, te za državno prvenstvo u lovnom streljaštvu koje će se tu tradicionalno održati u prvoj polovini rujna.

-Prošlog vikenda svoje županijsko prvenstvo ovdje su imali lovci Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije, a ovoga vikenda dolaze kolege iz Bjelovarsko-bilogorske županije – istakao nam je Branko Bertelović, prvi čovjek požeških lovaca.

Kako smo pisali na strelištu ovih dana kreću radovi na izgradnji još jednog prostora i to za disciplinu vepra u pokretu. Očekuje se da to bude spremno do rujna kada će se probno pucati i na tom strelištu, a ta bi disciplina prema očekivanjima trebala ući u redovna natjecanja slijedećih godina.

Recimo na kraju da je Lovački savez Požeško-slavonske županije dugi niz godina na ovom strelištu domaćin državnog prvenstva u lovnom streljaštvu, kao i prijateljskih susreta sa lovcima iz susjednih zemalja, a Požežani su za tu organizaciju više pita proglašeni najboljim organizatorima natjecanja na razini Hrvatskog lovačkog saveza.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »