Lovci „Fazana“ iz Ruševa povećavaju broj kreveta u svome domu pokraj Migalovaca

Autor: Jelenko Topić

Lovačko društvo „Fazan“ iz Ruševa gospodari sa županijskim lovištem površine 4494 hektara, koje nosi naziv toga sela, a njegovih četrdesetak članova prepoznato je u ovom kraju kao radišna sredina jer su tijekom protekle godine imali čak 32 radne akcije.

-U našoj lovačkoj kući smještenog u blizini naselja Migalovci uredili smo i opremili tri sobe sa desetak ležaja, a predstoji nam uređenje još četiri sobe – kaže predsjednik „Fazana“ Mario Švajda i dodaje da su izmijenili vodovodne i elektro instalacije u dijelu tog objekta.

Požeško-slavonska županija im je iznosom od 15 tisuća kuna  dala potporu za razvoj  lovnog turizma. Uz to zasijali su više od četiri katastarska jutra zemljišta kukuruzom i zobi radi prihrane divljači, te obnovili dio lovno-tehničkih objekata.

Mario Švajda, predsjednik Lovačke udruge Fazan Ruševo

-Slijedi nam izmjena dotrajalih čeka, hranilišta i drugih objekata, zatim izgradnja nadstrešnice i pratećih objekata uz lovačku kuću, te uređenje okoliša i redovno održavanje gatera za divlje svinje gdje se često organiziraju utakmice glasnog gona lovačkih pasa – nastavlja nam Švajda. Aktivna im je streljačka sekcija koja djeluje od 1970. godine i uključuje se na brojna natjecanja u ovom kraju.

Lovci ovog područja suočeni su sa pojavom kretanja domaćih životinja, prije svega ovaca, koza i krava, po lovnim površinama, a one im nanose štete na hranilištima i solištima.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: