Lovci cijelu noć plesali uz veselu svirku tamburaša „Castrum“ i igrali zanimljive igre (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

PAKRAC/POŽEGA – Pet lovačkih udruga s područja Pakraca i Lipika zajednički su u suradnji sa pakračkim Kulturno-prosvjetnim društvom „Sloga“ organizirali u dvorani Hrvatskog doma „Dr. Franjo Tuđman“  tradicionalni  4. Lovački bal koji je okupio više od 200 lovaca, te njihove rodbine i prijatelja, a nazočili su i čelnici Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u osobama predsjednika Zdravka Vujnovića i potpredsjednika Branka Bertelovića.

Pozdravne riječi uputili su inicijator ovih priredbi i predsjednik KPD „Sloga“ Damir Špančić, te Aleksandar Terer, predsjednik LD „Jelen“ iz Lipika istakavši da mu je drago što se nastavlja tradicija okupljanja lovaca „Jelena“, te pakračkih udruga „Psunj“, „Košuta“ i „Fazan“, kao i „Slavuja“ iz Gaja.

Lovci „Psunja“ za ovu prigodu skuhali su lovački paprikaš od divljači, a posluženi su i drugi specijaliteti, te kolači koje su pripremile supruge lovaca.

Tamburaši „Castrum“ iz Kaptola

Kroz cjelovečernji program nastupili su tamburaši „Castrum“ iz Kaptola koji su brojne sudionike izmamili na ples tako da je dobre zabave bilo napretek. Lovci su zajednički na ulazu u dvoranu postavili i izložbu brojnih lovačkih trofeja. Kolege su lovcu „Slavuja“ iz Gaja Damiru Grujiću darivali velikog plišanog medu sa porukom „Gdje je Poljana?“ ispisanu na njemu čime su ga podsjetili na njegovu jednu zgodu u nedavnom lovu.

Domaćica ispred „Sloge“ bila je gospođa Dubravka Špančić koja je osmislila prigodne zanimljivosti i nagradne igre prilagođene lovcima. Tu su bile igre pod nazivom „vaganje vepra“ kroz koju su trebali pogoditi težinu, zatim gađanje u kojoj muškarac među nogama drži metlu i žena okruglu rolu toalet papira pa on mora drškom treba pogoditi rupu na roli, a bio je i popularni ples na ispadanje.

Tijekom igre „vaganje vepra“ predstavnici ovih opet lovačkih udruga su podizali u naručje Pakračanku Marinu Ančić pri čemu su trebali pogoditi koliko je ona teška. Najuspješniji je bio Ilija Bonić iz Požege kojega su domaćini nagradili prigodnim lovačkim poklonom.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije