LOVAČKO DRUŠTVO „SLAVONAC“ KUTJEVO: Slijedi proljetno čišćenje Kutjevačke Rike

Autor: Jelenko Topić

KUTJEVO – Na 83. izvještajnoj skupštini Lovačkog društva „Slavonac“ u Kutjevu pokrenuta je široka proljetna akcija čišćenja korita i okoliša Kutjevačke Rike, kako je to bilo ranijih godina, a očekuje su uključivanje planinara, ribolovaca, vatrogasaca, komunalnih službi grada i drugih.

 -Opremili smo lovački dom i kupili agregat za opskrbu električnom energijom, te je izrađena  lovno-gospodarska osnova za županijsko lovište „Kutjevo“- kazao je u izvješću o radu predsjednik Ivica Pospišil, te upozorio na stalni problem visokih šteta od divljači na cestama zbog čega protiv društva traju tri sudska postupka.

Tajnik „Slavonca“ Predrag Živković i lovnik Silvio Čvarak u svojim su izvješćima kazali da su lovci imali niz radnih akcija na izgradnji spremišta za kukuruz na predjelu Mala Rika, te čeka na Ferovcu, Bjeliševcu i području zvanom Valovi, a prihranjujući divljač unijeli su u dva lovišta kojima gospodare 250 kilograma soli uključujući dodatak protiv metilja, zatim 120 metara kukuruza, 2 tone jabuka i jednu tonu repe.

-Zahvaljujemo vam se na uključivanju u sve aktivnosti grada, a podrška i nadalje neće izostati – rekao je pozdravljajući skupštinare zamjenik gradonačelnika Kutjeva Ivica Malnar, a rad skupa pozdravili su Nada Razumović, predsjednica PD „Vidim“ i Josip Ašenbrener, predsjednik kutjevačkog DVD-a.

Donijet je program rada za ovu godinu kojim se predviđa uređenje prilaznog puta do lovačkog doma, daljnje uređenje tog objekta, te opremanje smještajnih kapaciteta za potrebe lovnog turizma.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88