LOVCI “SV HUBERTA” IZ POŽEGE OKUPILI SE NA VRHOVCIMA: Radna akcija nastavljena druženjem

Tradiciju okupljanja članovi Lovačkog društva „Sveti Hubert“ iz Požege nastavili su i ovog vikenda. Oni su svojim novcem i  dobrovoljnim radom izgradili strelište sa pratećim objektima smješteno između Gradskih i Crkvenih Vrhovaca uz županijsku cestu Požega-Nova Kapela. Tu su podigli nadstrešnicu za smještaj tridesetak osoba, te priručno spremište, a sve sadržaje može koristiti više od 170 članova „Svetog Huberta“, kao i lovci iz drugih društava.

Ovdje se lovci često okupljaju i na svojim druženjima, a nastavit će ovakvim akcijama kako bi izgradili i lovačku čeku s koje će s moći vidjeti šire područje Požeštine. Pravilo je da domaćin druženja bude jedan od lovaca. Tako je sve troškove oko jela i pića, a ovoga puta je to bilo jare na ražnju, snosio je Bernard Škopec iz Velike, umirovljenik i povratnik iz Njemačke.

Druženje je iskorišteno i za radnu akciju košnje terena i sitne popravke na objektima. Za dva tjedna zakazano je novo okupljanje a na jelovniku će za promjenu biti lovački gulaš

Foto: D. Mirković [FGAL id=256328]

0 Comment