Lovac Željko Kelić na kraju sezone lova na jelene odstrijelio primjerak kakav ovdje nije viđen 40 godina!

Autor: Jelenko Topić

Kako je poznato sezona lova na jelene u svim hrvatskim lovištima završila je 15. veljače i upravo tijekom pojedinačnog lova čekanjem zadnjega dana te sezone pleternički lovac Željko Kelić(60) odstrijelio je jelena kakav ovdje nije odstrijeljen dugih 40 godina. Kelić je član Lovačkog društva Šljuka 40 godina, a imao je do sada odstrele srnjaka(jedan je trofejni sa srebrnom medaljom), te divljih svinja i fazana Stoga je neizmjerno ponosan na ulov ovog jelena teškog oko 150 kilograma.

To se dogodilo u državnom lovištu Požeška gora ukupne površine 4066 hektara, točnije na predjelu zvanom Slatina između tamošnjih sela Komorica i Pavlovci (Kapelački).

-Bio je na čistom prostoru i to na udaljenosti od oko 150 metara, uputio sam hitac, no jelena nismo odmah našli već smo ga ja i desetak kolega dugo tražili i našli u gustoj šikari možda sedamdesetak metara od mjesta gdje se nalazio kada sam ga odstrijelio – kaže sretni Pleterničanin Željko Kelić, inače poduzetnik prijevoznik,  kojemu su lovci pleterničkog kraja uputili čestitke na vrijednom ulovu, a ovih dana najavio je za kolege lovce i prijatelje slavlje ovog zapaženog i uistinu rijetkog ulova čime je ušao u povijest ovdašnjeg lovstva sa tradicijom od  blizu jednog stoljeća.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: