Lovac Zdravko Prevendar proslavio odlazak u mirovinu, a prijatelji mu donijeli brojne darove /FOTOGALERIJA/

POKLONILI MU DOSTA POTREPŠTINA ZA UMIROVLJENIČKE DANE MEĐU KOJIMA LOVAČKO ODIJELO, ALI I METLA KAO ALAT ZA SLOBODNO VRIJEME

Zdravko Prevendar(65) iz Završja, poznat je kao dugogodišnji lovac i društven čovjek, a za odlazak u redovnu mirovinu priredio je veliku feštu za gotovo stotinu svojih rođaka, prijatelja i lovaca. Uz njega su naravno bili supruga Sanja, te sinovi Filip, Ivan i Mirko, kumovi i druga rodbina.

Rođeni Požežanin Zdravko po struci je krojač, radio je u konfekciji „Sloga“ do 1989. godine, a nakon toga kao stručni referent u požeškoj Kaznionici. Izuzetak je domovinski rat u kojega je otišao kao dragovoljac od prvog dana provevši do kraja 1992. godine u specijalnoj policiji, no nije iz rata otišao u mirovinu niti zatražio bilo kakve beneficije već je išao dalje raditi!

Došavši mu ovim povodom u goste, prijatelji su donijeli niz poklona među kojima je bilo onih zanimljivih i veselih. Tako je skupina prijatelja želeći Zdravku čestitati, ali se i našaliti s njime, donijela dobro zamotan povelik poklon u kojemu je bilo lovačko odijelo, te druge potrepštine za stare dane, a iz poklona je virila drška metle, kažu da mu se i ona nađe pri ruci jer smatraju da mu tako neće biti dosadno.

Čovjeku kao što je Zdravko Prevendar zasigurno ni u mirovini neće biti monotono i dosadno jer je dinamičan i društven, te je stalno među ljudima.

-Lovac sam od 1985. godine, a u društvu „Jelen“ od 1993. godine u kojemu sam bio domar i lovočuvar, a tu me privlače prije svega dobri ljudi, druženje i boravak u prirodi – kazao nam je slavljenik koji se u lovačkom domu na Leštatu najbolje snalazi na poslovima logistike dok su kolege u lovištu! Poznat je po spravljanju dobrih domaćih specijaliteta čemu kolege lovci ne mogu odoljeti.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment