Loptica odgovornosti se prebacuje s jednih na druge, a djeca pješače desetak kilometara

Autor: Požega.EU

 

Miroslav Grozdanić 2POŽEGA – Zbog problema prijevoza srednjoškolaca iz pojedinih naselja na Požeškoj gori izjavom se javnosti obratio zamjenik požeško-slavonskog župana Miroslav Grozdanić. U njemu stoji da je početkom ovog mjeseca došlo do problema s prijevozom srednjoškolske djece iz nekoliko naselja na području grada Požege, što je bilo i popraćeno u medijima kroz razgovore s roditeljima, te neposredno poslije toga izjavom gradonačelnika Požege o problemu i nemogućnostima rješavanja.

Detaljnijom provjerom na terenu vidljivio je da se radi o osam učenika požeških srednjih škola koji dolaze iz tri prigradska naselja (Komušina, te Vasine i Ćosine Laze) koje je prevozio APP d.d. Požega, ali navodno radi prestanka ugovora o prijevozu i neisplativosti samog prijevoza(prosječna udaljenost u jednom pravcu oko deset kilometara, učenici idu u dvije smjene, loše ceste s tucaničkom podlogom) početkom mjeseca APP d.d. Požega otkazuje ovaj prijevoz.

Tako sada na roditeljima i učenicima ostaje da se samostalno snalaze kako tko može, pa neki prevoze djecu vlastitim prijevoznim sredstvima, a neka djeca idu i pješice u školu.

Jedini organizirani prijevoz u ovim naseljima je prema ugovoru o prijevozu osnovnoškolske djece koji je organizirao grad Požega, a prijevoznik je Slavonija bus iz Novog Grada.

Kako u ovim naseljima ni prije, a ni sada nije organiziran javni prijevoz za građane, iako u njima prema zadnjem popisu iz 2011. godine živi više od  200 stanovnika, većinom se prijevoz srednjoškolske djece rješavao s prijevoznikom koji prevozi osnovnoškolsku djecu, no nažalost ovaj dogovor s prijevoznikom za sada nije riješen.

– Istražujući ovaj problem i pokušavajući ubrzati rješenje suočio sam se s prebacivanjem odgovornosti ( sa grada na županiju, sa županije na grad, pa i do toga da srednjoškolski prijevoz zakonski nije obavezan i sl.), a djeci i dalje ostaje problem prijevoza do srednjih škola koji su u prethodnom vremenu imali normalno riješen-ističe zamjenik župana M. Grozdanić.

Kao zamjenik župana biran ispred srpske nacionalne manjine zamolio je i pozvao odgovorne gradske i županijske čelnike da se što prije pronađe i dogovori kvalitetno rješenje, kako bi i ovo 8 –mero djece mogli normalno pohađati nastavu.

-Kako se radi o mjestima naseljenim većinom pripadnicima srpske nacionalne manjine ne želim vjerovati u kuloarske priče da bi u sličnom slučaju u naseljima s većinskim narodom ovaj problem već bio rješen- zaključio je u izjavi za javnost dožupan Miroslav Grozdanić.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot