Lokacije za gradnju heliodroma su na području Požege i Lipika

Autor: Jelenko Topić

Strategija prometnog razvoja naše zemlje za razdoblje do 2030. godine sadrži posebnu cjelinu vezanu za regiju Istočna Hrvatske koja obuhvaća pet slavonskih županija među kojima je i Požeška. Navedenim dokumentom obuhvaćeni su i planovi razvoja zračnog prometa.

Na području Požeško-slavonske županije ne postoji infrastruktura zračnog prometa, osim improviziranih poljoprivrednih uzletno sletnih površina koja se isključivo koriste u poljoprivredne svrhe. Na poljoprivrednim uzletno sletnih površinama na području gradova Pakraca, Lipika, Pleternice i Kutjeva, te općina Čaglin i Velika postoje uvjeti za razvoj sportskog i turističkog zrakoplovstva.

Prostornim planom Požeško-slavonske županije planirane su lokacije za smještaj i dva helidroma. Kako je poznato helidrom je određena površina na tlu ili objektu namijenjena u potpunosti ili djelomično za dolazak, odlazak i površinsko kretanje helikoptera.

Te lokacije za izgradnju heliodroma su na području Požege i Lipika, no zasada nisu utvrđeni nikakvi rokovi za ostvarenje tih planova.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek