“Ljubičasta ljepotica” puna stanara: “Naš Poduzetnički inkubator već nekoliko mjeseci diše punim plućima” /FOTO/

Autor: D.K.

Nije trebalo puno vremena da se zgrada Poduzetničkog inkubatora, kako je mi još nazivamo „Ljubičasta ljepotica“ napuni svojim prvim stanarima. Korisnike zgrade kao i zaposlenike Lokalne razvojne agencije grada Požege posjetio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić s namjerom da se u nazočnosti medija što bolje upozna i da od prvih stanara čuje dojmove, pohvale ali i kritike, kojih u konačnici nije bilo.

-Naš Poduzetnički inkubator već nekoliko mjeseci “diše punim plućima”, no namjera nam je čuti od samih korisnika koliko im je ovaj projekt i prostor podrška te koliko im pomaže u prvim poduzetničkim koracima. Ovim načinom želimo podići kvalitetu života u Požegi, otvaranjem novih i kvalitetnih radnih mjesta. Poduzetnički inkubator najvažniji je dio cijele Industrijske zone sjever koju ćemo mi, nadam se, u idućih nekoliko mjeseci staviti u punu funkciju. Planirano je da ovaj inkubator bude samo početna faza punjenja naše Industrijske zone –  rekao je Darko Puljašić gradonačelnik Požege.

Podsjetimo, Poduzetnički inkubator u Industrijskoj ulici u Požegi, projekt je sufinanciran od EU i Europskog fonda za regionalni razvoj ukupne vrijednosti 18.642.984,00 kuna, od čega je Europska unija sufinancirala iznos od 17.363.220,00 kuna. Nositelj projekta Poduzetničkog inkubatora je Grad Požega, a partneri su javna ustanova regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije i Grad Kutjevo. Suradnici na projektu su Veleučilište u Požegi, općina Velika te četiri srednje škole iz Požege – Ekonomska, Tehnička, Obrtnička i Poljoprivredno-prehrambena škola.

Inkubator je opremljen i zauzima prostor od oko 1500 kvadratnih metara. Raspolaže s četiri proizvodne hale s vlastitim uredom i sanitarnim čvorom s oko 150 kvadratnih metara, 12 uredskih opremljenih prostorija te konferencijskom i edukacijskom dvoranom veličine 55 kvadratnih metara koje su opremljene suvremenom prezentacijskom i multimedijalnom opremom.

-Natječaj za odabir korisnika u Poduzetnički inkubator bio je proveden od srpnja do studenog prošle godine, a ukupno je sklopljeno 14 ugovora od čega deset vezanih za uredske prostore te četiri koji se odnose na hale. Vrijeme u kojem korisnici mogu biti u prostoru inkubatora je pet godina od sklapanja ugovora, ovisno o tome je i iznos subvencija. U prvoj godini poduzetnici početnici ne plaćaju ništa, a potom tek u petoj godini plaćaju puni iznos cijene. Na raspolaganju su im zajedničke prostorije, parkirna mjesta, video nadzor, konferencijska dvorana i sala za sastanke, pojasnila je ravnateljica Lokalne razvojne agencije Andreja Menđel dodajući kako je u inkubatoru ukupno 14 tvrtki koje zapošljavaju više od 20 radnika, a riječ je o poduzetnicima početnicima, ali i razvojnim timovima.

-Imamo 11 poduzetnika početnika i 3 razvojna tima. Tu je široki spektar usluga, od usluga stručnog nadzora građenja, projektiranja, zaštite,  do auto-servisa. Radi se o mladim perspektivnim ljudima, a mi kao lokalna razvojna agencija smo tu njima na raspolaganju – dijelimo zajedničke prostore, dajemo savjetodavne usluge, izrađujemo poslovne planove, a naglasak nam je na tome da naše korisnike pokušamo prijaviti na nacionalne i EU projekte te da im što više približimo to financiranje kako bi im pomogli da se razviju. Nas je tu četiri djelatnika i na raspolaganju smo i ostalim građanima za njihove projekte i poduzetničke ideje, a također se po dogovoru mogu koristiti i naši prostori, konferencijska dvorana i sala za sastanke za razna događanja – rekla je Menđel.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek