Ljubazni vlasnici “Zlatnog luga” ugostili grupu turističkih novinara

Autor: D.K.

Novinari u Zlatnom LuguPOŽEGA – Turistička zajednica Požeško-slavonske županije u suradnji sa Hrvatskom turističkom zajednicom sudjeluje u predstavljanju ponude naše županije domaćim turističkim novinarima.

Studijsko putovanje novinara započelo je jučer, 23.svibnja posjetom živopisnog Omanovca kod Pakraca nakon kojeg su novinari nastavili obilazak obiteljskog gospodarstva Zlatni Lug u vlasništvu obitelji Thomasa Pandžića. U Zlatnom Lugu smo zatekli kolege novinare u ugodnom druženju zajedno sa vlasnicima seoskog gospodarstva i predstavnicama Turističke zajednice Požege i Požeško-slavonske županije.

-Danas su na studijskom putovanju, većinom gastro novinara, imali jedan obilazak gdje je prvi dan njihovog boravka u Slavoniji počeo dolaskom u Pakrac, konkretnije na izletište Omanovac kao jedno od pet točaka lokacija projekta stazama Lipicanca i Kune gdje im je pokazano što im taj projekt nudi te im je prezentiran projekt Slavonska korpa koji se iz Pakraca distribuira. Predstavljena im je ponuda Planinarskog doma i tamošnje mogućnosti. Nakon toga su novinari ugošćeni u Požegi u Zlatnom lugu koji objedivanja više usluga gdje im je prezentirana gastronomska ponuda – istaknula je Maja Jakobović direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

Kao pravi domaćini Thomas i Leo Pandžić željeli su što slikovitije predstaviti predstaviti onu ponudu u koju se mogu uvjeriti svi posjetitelji njihovog gospodarstva uz gostoprimstvo koje ne manjka i prema onome najmanjem gostu. U svakom se slučaju imali su se čime pohvaliti počevši od izvrsnih gastronomskih specijaliteta, tradicionalnih jela do ugodnog ambijenta u što su se uvjerili i ostali iznenađeni.

-Drago nam je što su novinari došli u naš objekt kako bi im mogli pokazati sve ono što nudimo i pružamo našim gostima. Danas smo im izdvojili nešto što je tradicionalno slavonsko, od slavonske juhe do peke i ribljih specijaliteta. Pokazali smo im sve što nudimo i imamo u našoj ponudi – naglasio je voditelj obiteljskog gospodarstva Leo Pandžić.

Ljepote koje su kolege novinari vidjeli u Zlatnom Lugu kao i sve druge mogućnosti koje se nude nisu mogli skriti na svojim licima na kojima se vidjelo da ih je mnogo toga fasciniralo.

-Njima nije jasno da ovako nešto postoji na kontinentu s obzirom na to da se dosta pričalo samo o moru, Dalmaciji i Istri. Ljepote koje mi možemo pokazati jer ipak mi smo ovdje Zlatna dolina i nadam se da će oni doprinijeti u broju dolazaka gostiju jer ipak su novinari ti bez kojih se ne može i mogu nama pomoći. Pokušali smo im u kratkom vremenu dočarati sve što u ponudi koje mi imamo, dobili su domaće specijalitete koje će rijetko moći kušati bilo gdje – rekao je Vlasnik Zlatnog Luga Thomas Pandžić.

Zadovoljstvo u ime kolega novinara nije mogla da ne iskaže jedna od njih koja je napravila usporedbe ali i neke mogućnosti koje do sada možda prepoznate.

Ana Marija Šnajder -Hrvatski radio

-Naravno da obilazimo i kontinent i idemo na more ali jako već dugo uzdišemo kako imamo mrtve kapitale i prekrasne kapitale na kontinentu. Treba znati na lokalitetu napraviti turističku turu koja probude emocije onih drugih koji će doći. To je ono, netko ima a netko i zna. U Zlatnom Lugu je gastro ponuda sjajna jer sam vidjela nešto na drugi način – s oduševljenjem je rekla Ana Marija Šnajder, novinarka na Hrvatskom radiju, radio Sljemenu, urednica emisije Turistički sandučić.

Novinari su obišli cijelo imanje na kojem su mogli vidjeti “iz bliza” sve ono što je u ponudi, od sportskih, rekreativnih, ugostiteljskih ali i uzgojnih sadržaja misleći na uzgoj domaćih i divljih pasmina svinja uz druga grla koja se uzgajaju i koriste za pripremu domaćih izvornih specijaliteta.

U nastavku svog putovanja novinari su se uputili prema Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje će se također uvjeriti u turističke ponude na kontinentu.

 Leo Pandžić i Maja Jakobović

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot