Ljeto proveo trčeći kilometrima kroz šumu, bacajući cjepanice i ‘udarajući po vreći’

Autor: V.M.

Jugović1KOMORICA – Dok mediji ovih dana naveliko ‘bruje’ o uspjehu Filipa Hrgovića na Europskom boksačkom prvenstvu, treba reći da se i jedan naš boksač nada europskoj medalji! Riječ je o Mihaelu Jugoviću iz Komorice, članu požeškog boksačkog kluba Graciano koji će u listopadu sudjelovati na EP u Ukrajini, u kategoriji mlađi seniori. Ljeto je zbog toga proveo, kako nam je nedavno pričao, na poseban način. – Spavam, jedem i treniram – opisao ih je kratko.

Za one koji ne prate boks treba kazati da je 18-godišnji Mihael učenik Tehničke škole u Požegi a boksom se počeo baviti još u 6. razredu osnovne škole. Iza njega je već uspješna amaterska boksačka karijera pa je, među ostalim, prije pet godina bio prvak Hrvatske među kadetima a probio se i u hrvatsku juniorsku boksačku reprezentaciju u kategoriji do 69 kilograma. Natjecao se u Mađarskoj, Austriji., Italiji, Srbiji… – Od srpnja nema treninga u Požegi, počet ćemo nakon 15. kolovoza, nego ja ovdje kod kuće treniram sam prema programu koji sam dogovorio s trenerom. To znači da treniram tri puta dnevno. Prvi trening imam u 8 ili 9, treniram jedan sat ili malo više a obično ili trčim ili vježbam snagu. Ako trčim onda to obično bude desetak kilometara do Pavlovaca i nazad. Šumskim putem.. Snagu vježbam radeći sklekove ili nabacujem cjepanice okolo.. Ponovo treniram oko 1 ili 2 poslijepodne i onda još navečer. Na tavanu imam uređen prostor pa udaram po vreći – ispričao je Mihael. Istovremeno, dodao je, mora paziti što i koliko jede…izbjegava velike količine kruha ali zato ‘udara’ po proteinima, piletini, jajima, riži… A čemu se nada u Ukrajini? – Medalji – bio je kratak u odgovoru Mihael. Inače, za svoj uspjeh, ističe, najviše zahvaljuje treneru Željku Krpanu koji se, kao i Mihael, nada medalji. – Ovo je Mihaelu prvo europsko prvenstvo ali, imao je on dosta međunarodnih turnira tako da ima iskustva. Po svom znanju i mogućnostima, on je među pet ili šest najboljih europskih boksača no, sve će ovisiti i o ždrijebu koga će ‘izvući’ u prvom kolu. Mi bi bili zadovoljni bilo kojom medaljom – kazao je Željko Krpan.

Prije Europskog prvenstva Mihaela još čekaju turniri u Poljskoj i Njemačkoj.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot