Ljetni susret svećeničkih aspiranta Požeške biskupije u Velikoj

Autor: Biskupija PZ

Prigodom svetkovine sv. Lovre, 10. kolovoza u Požegi su se okupili  svećenički aspiranti Požeške biskupije, koji su se ovog ljeta upisali u požeški Kolegij i Katoličku gimnaziju, kako bi sudjelovali na euharistijskom slavlju i prigodnom programu u Dvorani sv. Terezije Avilske. Na taj su način započeli tradicionalni ljetni susret koji se kroz naredna tri dana odvijao u Domu sv. Augustina u Velikoj pod vodstvom Krunoslava Siroglavića, prefekta požeškog Kolegija. Osim redovitih duhovnih sadržaja, ovogodišnji susret uključio nje posjet Jankovcu s upečatljivim vodenim slapom i planinarenje Parkom prirode Papuk te kupanjem na obnovljenim veličkim bazenima. Posljednjeg dana njihova boravka posjetio ih je biskup Antun Škvorčević.

U razgovoru s njima podsjetio ih je među ostalim na važnost prepoznavanja onog duhovnog kretanja u Požeškoj biskupiji koje se događa u srcima ljudi, a koje se na različite načine ostvaruje i u njima.  Izrazio je radost što su se odlučili upisati u Kolegij Požeške biskupije i time posvjedočili kako žele da Božje djelo u njima raste, te ih je potaknuo da se u svijesti veličine toga dara pripremaju za služenje Isusovu djelu spasenja koje se u Crkvi ostvaruje svećeničkim poslanjem. Posluživši se stihovima pjesnika Tina Ujevića: „Teško je biti mlad a biti star, biti zdrav a bolestan“, biskup je pojasnio kako čovjek može po godinama života biti mlad i zdrav, ali na razini svoga duha postati star i bolestan, te je nazočnim učenicima predstavio život u Kolegiju kao nastojanje oko toga da se cjelovito izgrađuju, tjelesno, intelektualno i duhovno te im je poželio blagoslovljen početak njihova života u požeškom Kolegiju i u Katoličkoj gimnaziji. O iskustvu svoga života u Kolegiju i odaziva na Božji poziv kratko je posvjedočio bivši kolegijaš, a sada biskupov tajnik Matej Siluković, potaknuvši kolegijaše da računaju s Bogom i s njime grade svoju budućnost.

Na kraju susreta prefekt Siroglavić je u ime aspiranata zahvalio biskup Antunu za sve što čini, napose za brigu o Kolegiju Požeške biskupije i njegovim pitomcima.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot