Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Ljepota tradicije i narodne baštine uprizorena na ulicama općine Velika /FOTOGALERIJA I VIDEO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Ljepota tradicije i narodne baštine uprizorena na ulicama općine Velika /FOTOGALERIJA I VIDEO/ Požega.eu | Ljepota tradicije i narodne baštine uprizorena na ulicama općine Velika /FOTOGALERIJA I VIDEO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Zabilježili smo pripreme brojnih folkloraša, kulturno-umjetničkih društava, pred sami polazak u u mimohodu na središnje mjesto događanja završnog dana trodnevne manifestacije "Čuvajmo običaje zavičaja" u Velikoj. Folkloraši se na različite načine pripremaju kako za sami mimohod tako i nastup na pozornici pred publikom.

Dok su jedni drugima pomagali oko oblačenja narodnih nošnji drugi su pjesmama uvježbavali svoj nastup. Sve je to bilo lijepo za vidjeti što smo i zabilježili foto objektivom.

Prije samog polaska svi folkloraši su zaplesali u zajedničkom kolu koje su pratili tamburaši. Svoj doprinos manifestaciji dala su djeca iz Dječjeg vrtića Iz Velike te veličke mažoretkinje. Mimohod folkloraša krasile su i ukrašene konjske zaprege koje su također plijenile pozornost brojne publike.

Uz domaćine KUD Ivan Goran Kovačić iz Velike, veličke mažoretkinje i mališane iz veličkog Dječjeg vrtića, u mimohodu i na nastupu na pozornici nastupili su gosti, KUD „Šijaci“ Biškupci, HKUD „Dubrave“ Aladinići (BIH), RKUD „Rudar“ Raša, HPD „Matija Gubec“ Tavankut (Srbija), KUD „Sveta Kata“ Zemunik Donji, HKUU „Trenk“ Nova Gradiška, KUD „Ivan Kapistran Adamović“ Čepin, KUD „Zrinski“ Brodski Stupnik, KUD „Smilje“ Slavonski Brod.

Za večernji koncert nakon smotre pobirnuo se Tamburaški sastav Paori.

Foto: Ante Krstanović

https://www.youtube.com/watch?v=kGVGolMZK0Q

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.