Lista broj 4 „Spremni“ za nove izazove razvoja države

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Na glasačkom listiću za parlamentarne izbore ove nedjelje 8. studenog pod rednim brojem 4. su HRVATSKA KONZERVATIVNA STRANKA – HKS,HRVATSKA STRANKA PRAVA – HSP i OBITELJSKA STRANKA – OS koji zajedno čine koaliciju pod nazivom „SPREMNI“. Zastupljeni su stručni, mladi i iskusni kaniddati iz tri slavonske županije: Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske. To su:

1.MARIJAN PAVLIČEK(1980.- profesor povijesti, zamjenik gradonačelnika Vukovara)

 1. MARINA LOGARUŠIĆ(1976. –radi na poslovima marketinga i promidžbe,studira pravo)
 2. JOSIP PAVIĆ(1981.-diplomirani ekonomist, dopredsjednik HKS-a,načelnik općine Sibinj)
 3. ŽELJKO JAMBREK(1963.-viši medicinski tehničar u Općoj županijskoj bolnici Požega, predsjednik HSP-a u Požeško-slavonske županije)
 4. MIRELA MEZAK(1981.- doktorica znanosti viši predavač na Veleučilištu u Požegi, autorica brojnih i znanstvenih stručnih radova iz područja ustavnog i europskog javnog prava, predsjednica Gradske organizacije Pleternice i članica Glavnog odbora HKS, te vijećnica Skupštine Požeško-slavonske županije)
 5. VINKO JOZIĆ(1973.-pripadnik postrojbi HOS-a,umirovljeni dočasnik HV-a, predsjednik vukovarske podružnice HSP-a)
 6. MARTIN KORDIĆ(1975.- član Predsjedništva HKS-a, načelnik općine Vođinci)
 7. IVAN RAJIČ(1961.- viši tehničar za telekomunikacije,glavni povjerenik sindikata za Slavoniju i Baranju, tajnik županijskog vijeća HSP-a Požeško-slavonske županije i član Glavnog stana HSP-a)
 8. IVANA ŠVAGANOVIĆ MILOŠEVIĆ(1984.- magistra ekonomije, potpredsjednica HKS Brodsko-posavske županije i članica Glavnog odbora HKS)
 9. KRISTINA BARTOLIĆ SMODEJ(1981.- završila medicinski fakultet u Osijeku, liječnica po struci)
 10. BOJAN KNEŽEVIĆ(1984. – diplomirani inženjer strojarstva, član HKS-a)
 11. ANTONELA KOVAČEVIĆ(1994.-studentica Fakulteta za odgojne i obrazovne studije, aktivna članica kulturno-umjetničkog društva Posavski Biseri)
 12. KATARINA ŠOLTES(1980.-diplomirana ekonomistica u Lokalnoj agenciji za razvoj Drenovci, predsjednica ogranka HKS Rajevo Selo i član Općinskog HKS Drenovci)
 13. ANTO ŽAGRIĆ(1966.- umirovljeni branitelj,predsjednik Općinskog vijeća Nova Kapela, predsjednik podružnice HSP-a Nova Kapela, dopredsjednik županijske organizacije i član Glavnog stana HSP-a).

Ruža Tomašić, čelnica Koalicije „Spremni“ i HKS-a

 -Cilj je osigurati da mladi ljudi žive i rade u Domovini i tu osnivaju svoje obitelji, zatim da provedemo lustraciju udbaša, ali i svih onih koji su na bilo koji način oštetili RH, oslobodimo gospodarstvo birokratskih i poreznih okova,vratimo dostojanstvo braniteljima,zatražimo ratnu odštetu od agresora, zaštitimo obitelj kao temelj hrvatskog društva,zabranimo abortus, te osiguramo kvalitetne poticaje za obrtnike i poljoprivrednike,ali i ukinemo neodržive općine – poručila je biračima čelnica Koalicije „Spremni“ i HKS-a Ruža Tomašić.

HKS smatra da javna uprava, kao servis građana financiran novcem poreznih obveznika, mora biti učinkovita, moderna i transparentna.HKS zagovara decentralizaciju Republike Hrvatske, a glavnim kriterijem za ustroj jedinica lokalne i regionalne samouprave drže njihovu ekonomsku održivost.HKS vodi jednaku brigu o urbanom i ruralnom razvoju te posvećuje posebnu pozornost revitalizaciji hrvatskih sela i otoka.

Više iz kategorije