Lisice u šetnji gradom: Bez imalo straha prilaze na pola metra i spremno “poziraju”

Autor: D.K.

lisicaPOŽEGA – Lisice su posljednjih mjeseci postale sasvim uobičajena pojava na gradskim ulicama. Najprije smo od građana dobivali dojave da se muvaju rubnim dijelovima grada, na Glavici, obilaznici, Industrijskoj zoni i sl., a sada su se toliko udomaćile da bezbrižno šetaju gotovo centrom grada.

Par lisica fotografirao je naš kolega novinar sa Soundset Požege. Primijetio ih je oko 23 sata u blizini zgrade policije, bile su sasvim pitome, prišle su gotovo na pola metra i činilo se kao da poziraju.

I dok neki građani smatraju da se takvih lisica treba bojati jer su zasigurno bijesne, drugi su poptuno suprotnog mišljenja.

– Nisu one ušle u naš, nego mi u njihov životni prostor – kažu nam.

lisica1

Lisice s fotografije nisu pokazivale nimalo straha, gotovo ih se moglo nahraniti iz ruke. Da tvrdnje onih koji kažu da nema mjesta za strah “piju vodu” potvrđuje i to što unatoč doista brojnim dojavama o viđenim lisicama na gradskim ulicama, još nije zabilježeno da su nekome zaklale kokoši ili ugrizle kućnog ljubimca što su neki od znakova bjesnoće ovih, inače divljih, životinja. Ipak, oprez nije na odmet.

(foto: Facebook Goran Bunjevac)

lisica3

lisica4

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: