LIPANJ U PLETERNICI: Cvjetići glazbe, Fišijada, Smotra folklora, Konjički turnir, a stiže i ganga!

Autor: DK

Svake godine tijekom lipnja Pleternica je puna različitih događanja u sklopu priredbe Lipanjski dani stvaralaštva. Sigurno je da tu svatko može naći nešto za sebe ovisno o afinitetima.

Proteklog vikenda sve je počelo Danom cvatnje graševine i ruže na brdu Starac kod vinara Marinka Markote, a nastavlja se ove subote i nedjelje tradicionalnim Dječjim tamburaškim festivalom Cvjetići glazbe na Stadionu malih sportova od 19.30 sati. Prvoga dana mališani će pjevati već poznate pjesme, dok je u nedjelju večer novih autorskih skladbi. Novinarima su na konferenciji za novinare  sva zbivanja predstavili gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić,  njen zamjenik Domagoj Katić i direktorica Turističke zajednice Marija Šarić. Uz ta zbivanja otvora se svojevrstan Trg bećarca.

-Sva događanja namijenjena su građanima, od najmlađih do najstarijih te svima koji će u lipnju posjetiti Pleternicu. Uz tradicionalne manifestacije novost je ove godine Večer bećarca i gange koja će se održati 14. lipnja na tom trgu, a provodi se u sklopu prekograničnog projekta  Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Očekujemo dolazak prijatelja iz Tomislavgrada, njihovih folklornih i pjevačkih skupina, te obiteljskih gospodarstava pa će predstaviti tradiciju, kulturu i baštinu prekograničnog područja Hrvatske, te Bosne i Hercegovine- kazala je gradonačelnica Antonija Jozić. Uz to pripremat će se jela po tradicionalnim receptima pa će posjetitelji imati priliku kušati neka od njih. Pripremaju se nadalje Izložbe rukotvorina i likovnih radova sugrađanina Vida Marića.

Uslijedit će 15. lipnja tradicionalno natjecanje majstora ribljeg paprikaša Fišijada koja na trgu Zrinskog i Frankopana okuplja mnogo kuhara, ali i ljubitelja te delicije. Neće izostati ni Puzlle, igre mjesnih odbora pleterničkog kraja. Bit će tu još Šahovski turnir Lidas 2019, zatim nogometni turnir 18. i 19.lipnja itd.

Treći vikend tj. od 22. do 23. lipnja je na nekadašnjem sajmištu, a sadašnjem hipodromu, zanimljiv Međunarodni konjički turnir sa niz pratećih sadržaja kao što su sajam, izbor najljepše okućnice i drugo. U sva zbivanja uključene su gradske institucije i udruge, a  domaćini otvorena srca očekuju brojne posjetitelje na priredbe kroz ovaj mjesec.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: