Likovna kolonija „Vile Velebita“ okupila dvadesetak umjetnika iz više gradova /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Ličko zavičajno društvo “Vila Velebita” iz Požege organiziralo je svoju tradicionalnu ovaj puta  šestu Likovnu koloniju koja je okupila dvadesetak slikara akademske provenijencije i umjetnika amatera iz Požege, Slavonskog Broda, Osijeka, Koprivnice i drugih gradova. Na početku ih je pozdravio predsjednik društva prof.dr.sc. Josip Fajdić.

– Radove sa ove kolonije uvijek prezentiramo za Dan grada u Gradskom muzeju. Okupili smo se, rekao bih u ovo „nevrijeme“, dok traje pandemijska histerija, pa smo na neki način reducirani jer su neke koji su svih ovih godina dolazili ove godine izostali zbog straha od zareze. U tom smo pogledu poduzeli sve potrebne mjere i standarde koji su propisani. Imam samo dvije želje – jedna je da napravite dobre likovne uratke, te da odemo  svojim kućama zdravi i sigurni. – kazao je Josip Fajdić.

Sudionike ovogodišnje kolonije u ime grada Požege pozdravio je njegov prvi čovjek i saborski zastupnik Darko Puljašić uz kojega je bio zamjenik zamjenik Ferdinand Troha.

– Nadam se da ćete napraviti prekrasne slike jednog od najljepših gradova na svijetu i da ćete se i dogodine vratiti u našu Požegu. Čestitam na organizaciji  kolonije jer ne smijemo se predati, život nije stao i preživjeli smo gore i opasnije stvari. Nadam se da ćete svi danas uživati u našem gradu i hvala vam što se uvijek vraćate – naglasio je gradonačelnik Puljašić.

Likovnjaci su potom na niz lokacija u gradu Svaki na svoj način i svojom tehnikom rada slikali znamenitosti, arhitekturu i pejzaže, a radovi će ostati u fundusu LZD „Vila Velebita“.

Foto: D. Mirković [FAG id=280614]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek