„Lijepom našom“ u Pleternici ipak na Trgu bećarca 5. rujna – konačna odluka pala u Etno kući Bello na snimanju običaja pečenja rakije /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Dvojbi više nema jer je sada konačna odluka donijeta, pa su otklonjena sva nagađanja. Snimanje dvije emisije „Lijepom našom“ iz grada Pleternice bit će u četvrtak 5. ovog mjeseca i to na Trgu bećarca.

Izgleda da je Gospa od Suza uslišila molitve Pleterničana proteklih dana kolovoza tijekom Devetnica, a došlo je i do promjene prognoze vremena jer po svoj prilici izostaje najavljena kiša ovih dana u pleterničkom kraju.

Grad Pleternica kao domaćin snimanja poduzima sve korake za potpuni uspjeh snimanja na otvorenom prostoru jer se na tom spektaklu očekuje nekoliko tisuića ljubitelja dobre pjesme, tradicije i očuvanja narodnih običaja.

Ekipa Hrvatske televizije već je u ponedjeljak snimila dio sadržaja za emisiju i to u Etno kući Bello gdje je bilo pečenje rakije od šljiva u kazanu i to na stari način pri čemu su domaćini, ali i njihovi pomagači i potomci bili u nošnjama iz proteklih desetljeća!

Tijekom   snimanja sa ekipom HTV-a zatekli smo gradonačelnicu Pleternice Antoniju Jozić i zamjenika Domagoja Katića koji su dogovarali pojedinosti za snimanje tijekom slijedećih dana. Tu je bio i vinar Marinko Markota čiju će vinsku kartu predstaviti u emisiji, kao i paletu vinarije Galić iz Kutjeva.

Vrsni majstor domaće kuhinje Gale iz Etno kuće Bello spravljao je domaće specijalitete ispod peke pa je naklon napornog rada ekipa predahnula da bi u utorak nastavili snimati u Zagrađu kod obitelji Štimac.

Razumijevanjem autora, urednika i voditelja popularnog televizijskog serijala „Lijepom našom“ Branka Uvodića dobili smo zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji i prijateljstvu, na čemu smo neizmjerno zahvalni, detaljan program snimanja.

Nastupit će KUD Orljava(Pleternica), GKUD Požega, Seljačka sloga (Prekopakra), zatim KUD Zagrađe, Zavičajno KUD Rama,  MPS Grabarčani iz Grabarja, TS De Gotho(Grabarje), Zlatna dolina(Požega), Borna Erjavac, Alojz Tomašević, Ana Baketarić, Satir(Davor), Požeški tamburaši (Požega), Tkanica(N. Gradiška), Bisernica (Požega), Garavuše (Kutjevo), Posegana(Požega), Čokanj(Našice), Žeteoci(Osijek), Slavonski dukati(Đakovo), Dike(Vinkovci), Fijaker(Osijek), Cecilija, Boris Ćiro Gašparac, Stjepan Jeršek Štef, Hanka Paldum i Krunoslav Kićo Slabinac. 

Na kraju glazbenog dijela stotinu tamburaša će zasvirati i zapjevati Bećarac.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=261165]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: