„LIJEPOM NAŠOM“ 5. 9. U PLETERNICI: Hanka, Štef, Kićo, Fijaker, Satir, Berde band, Posegana, tri folklorne i jedna pjevačka skupina, te još niz izvođača

Autor: Jelenko Topić

Zahvaljujući našoj dobroj suradnji i dugogodišnjem prijateljstvu sa Brankom Uvodićem, urednikom, autorom i voditeljem najpopularnijeg televizijskog serijala „Lijepom našom“, koji se u četvrtak 5. rujna snima na Trgu bećarca u Pleternici, saznali smo ekskluzivno sve sudionike tog mega spektakla. Kako je poznato svako javno snimanje plijeni ogromnu pozornost gledatelja što će zasigurno i ovaj puta biti slučaj, kao i dva puta do sada u Pleternici.

-Folklornu baštinu ovog kraja predstavit će folkloraši KUD-a Orljava iz Pleternice, KUD Svilenka iz Buka, Gradski KUD Požega, zatim Seljačke sloge iz Prekopakre, te Zavičajnog KUD Rama, također iz Pleternice, a bit će tu i muška pjevačka skupina Grabarčani iz Gabarja –potvrdio nam je Uvodić.

Lista drugih izvođača je izuzetno velika, a nju čine kraljica sevdaha Hanka Paldum, zatim Štef Jeršek, Ćiro Gašparac, Kićo Slabinac, Cecilija, Ana Baketarić, pobjednik dječjeg festivala „Cvjetići glazbe“ Borna Erjavec, a očekuje se da zapjeva i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Tu je i poduža lista glazbenih sastava koju predvodi Fijaker iz Osijeka.

-Osim osječkog Fijakera svirat će i pjevati Satir iz Davora, Zlatna dolina, Posegana, Bisernica i Požeški tamburaši (svi iz Požege), Garavuše iz Kutjeva, Tamburaši De Gotho iz Grabarja, Berde band i Rubato iz Slavonskog Broda, Dike iz Vinkovaca, Žeteoci iz Osijeka, Čokanj iz Našica, te Tkanica iz Nove gradiške – zaključio je Branko Uvodić u izjavi za pozega.eu portal.  

Foto: Ilustracija, pozega.eu

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: