Ličani nastavljaju brojne aktivnosti kako bi sačuvali dignitet udruge i očuvali zavičajno naslijeđe

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Na godišnjoj izvještajnoj skupštini Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“ iz Požege analiziran je rad u protekloj godini, te donijet program rada za slijedeću godinu.

prof.dr.sc. Josip Fajdić, predsjednik Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“ Požega

-Naše aktivnosti morali smo prilagoditi novonastalim okolnostima, a uz osjetno nanje sredstava od dotacija uspjeli smo ostvariti program, te nastojimo zadržati razinu rada kako bi sačuvali dignitet svoje udruge i očuvali zavičajno naslijeđe- kazao je podnoseći izvještaj o radu u prošloj godini predsjednik „Vile Velebita“ prof.dr.sc. Josip Fajdić, te dodao da sudjeluju u kreiranju kulturnog života svoje sredine.

Pri tomu je posebno naglasio provedene aktivnosti kao što su promocije knjiga, izložbe poznatih likovnih umjetnika, gostovanja Glazbenog društva „Vila Velebita“ u Pečuhu, Boki Kotorskoj, Subotici i Piranu, izlet u Liku, organizaciju zavičajne priredbe „Lička večer“ i likovne kolonije „Vile Velebita“, Božićne koncerte u Požegi i Vukovaru itd.

Nastavak ovakvih aktivnosti slijedi u ovoj godini uključujući objavu i promociju dvije knjige dr. Fajdića, izlet u Baranju, suradnju sa Ligom za borbu protiv raka i Klubom žene operiranih od karcinoma,nastup na smotri zborova u Osijeku, organizacija smotre zborova s kojima surađuju u Požegi itd.

Sudionici u raspravi Nino Smolčić i Fedinand Troha pohvalili su rad udruge koja se aktivnostima izdigla od ostalih, a njen program je zalog daljnjeg plodnog rada.

Tijekom cjelodnevnog druženja stotinjak članova „Vile Velebita“ i njihovih gostiju nastupila je sviračka skupina „Nehajski bećari“.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: