Je li Kalić slamka spasa nekima koji se kroz iglene uši žele vratiti u politiku?

Autor: D.K.

POŽEGA – Bliže se lokalni izbori, a što se tiče kandidata za gradonačelnike, načelnike i njihove zamjenike puno je nepoznanica. Gotovo sve stranke, ali i nezavisne liste kriju imena kao zmija noge. Službeno je potvrđeno ime Alojza Tomaševića koji će biti kandidat za požeško-slavonskog župana, a kandidati za njegove zamjenike biti će aktualni požeški gradonačelnik Vedran Neferović (HDZ) i Željko Jakopović (HSS). Barem je tako rekao predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a Franjo Lucić na jučer održanoj tiskovnoj konferenciji.

Takva odluka je suprotna onoj, barem što se tiče imena, o kojoj je govorio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon gotovo trosatnog sastanka sa Županijskim i požeškim Gradskim HDZ-om, prije nešto manje od dva mjeseca. Plenković je pred novinarima izjavio da će kanidati za zamjenike požeško-slavonskog župana biti Ferdinand Troha i Vedran Neferović, a kao HDZ-ov kandidat za požeškog gradonačelnika Darko Puljašić. Očito je da je u međuvremenu došlo do značajnijih izmjena.

Šute i SDP-ovci koji ne iznose imena svojih kandidata za nijednu funkciju kao i druge veće političke stranke koje imaju namjeru participirati u lokalnoj izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti.

Intenzivni su pregovori i nezavisnih kanidata koji se spremaju za lokalne izbore sa svojim listama poput Dražena Pekčeca, Mire Rašića, Željka Kalića sa svojom ekipom i drugih. Neki od njih traže potporu MOST-a ili drugih stranaka. Neki ne da traže potporu, nego se žele pod svaku cijenu kroz iglene uši vratiti u politiku. Je li to moralno ili ne ako se sagleda njihova politička prošlost iz ne tako davnog vremena? To će odlučiti birači uz neupitnu ulogu medija.

Doznajemo da je MOST neke pojedince prekrižio u svim svojim kombinacijama i to one koji su imali veliku želju vratiti se pod svaku cijenu u politiku, prvenstveno misleći u izvršnu vlast u kojoj su nekada bili i radili kako su radili. Isti ti kad su vidjeli da im na jednoj strani stvari izmiču kontroli pokušavaju doći pod Kalićevo okrilje ne birajući sredstva jer kao pojedinci nemaju nikakvih političkih šansi uspjeti i nametnuti se. Hoće li pojedinci uspjeti nekog prevesti žednog preko vode, to nećemo trebati dugo čekati. Hoće li se neki preko nekog pokušati ubaciti na listu i biti barem kakav takav kandidat i to će veoma brzo izaći na vidjelo. Tko će u svemu tome ispasti naivan i pod svoje okrilje uzeti one koji šetaju iz stranke u stranku i to će se brzo vidjeti jer će se kandidature morati vrlo brzo obznaniti i kandidacijske liste predati Izbornom povjerenstvu,

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek