LEGENDA MOTOUTRKA MIHALJ NEMET: Za Požegu vozim jer su najbolje društvo

Autor: Jelenko Topić

UZ PAVELIĆA I PEKLIĆA ON JE U POŽEŠKOJ EKIPI „PROJEKT INŽINJERING“

POŽEGA/NOVI SAD – Već duže vremena jedan od najuspješnijih motociklista sa ovih prostora Mihalj Nemet, koji je po struci mehaničar motocikla, vozi na utrkama za Brzinsko prvenstvo Hrvatske kao član oldtajmer ekipe „Projekt inženjering“ iz Požege.

Za mnoge je to iznenađenje pa se s pravom pitaju otkud potiče ta veza. On je višestruki pobjednik brojnih utrka na niz staza u bivšoj državi među kojima je i Grobnik, a nastupao je i na međunarodnim i svjetskim natjecanjima.

– Požežani su za mene najbolje društvo, mnogo puta smo bili zajedno i dobro se družili počevši od daleke 1979. godine kada sam prvi puta vozio na požeškoj auto-moto stazi Glavica tako da dogodine slavim 40 godina bavljenja ovim sportom i nastupa na glavici – kazao nam je srdačni Mihalj kojega možemo često sresti na požeškim ulicama u društvu sa njegovim dugogodišnjim prijateljem također asom motociklističkog sporta Krešimirom Pavelićem.

Za one koji ne znaju napomenimo da je osvojio nebrojene nagrade na utrkama, vozio reli i karting, bio prvak Srbije u motociklizmu i kartingu itd.

-Požega uz Križevce najviše u Hrvatskoj ima ljubitelja ovog sporta i dobrih vozača, a u Požegi sa Krešimirom Pavelićem  i Peklićem imamo izvrsnu ekipu spremnu za velike izazove – nastavlja nam Nemet. Podsjetimo oldtajmer kategorija se ne odnosi na starosnu dob vozača jer u njoj voze i mladi momci već je to kategorija u kojoj oni voze motocikle stare nekoliko desetljeća!

Pogled na ovu sezonu je neizbježno pitanje?

-Očekujemo prvo mjesto, do kraja su još četiri utrke, a zadnjeg vikenda u kolovozu tj. 27. i 28. se vozi na požeškoj Glavici- rekao nam je na kraju Nemet.

Dakako on i cijela ekipa ne kriju zadovoljstvo potporom lokalne zajednice njihovim aktivnostima i organizaciju dviju utrka godišnje u gradu na Orljavi, kao i razumijevanjem vlasnika požeške tvrtke „Projekt inženjering“ čije ime nosi momčad.

Foto: Iz privatne kolekcije K.P.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: