Lažno se predstavio kao HEP-ov djelatnik, a kad je otkriven poderao papire i na odlasku pitao: „Jesi li zvala policiju?“

Autor: D.K.

hepPOŽEGA – Dobar dan. Ja sam iz HEP-a i došao sam očitati struju – predstavio se mlađi muškarac umirovljenici na požeškom Sajmištu. Ne sumnjajući ništa, pustila ga je u kuću, no ubrzo je uvidjela da nešto ne štima.

– Fotografirao je nekoliko puta sat za struju, prepisivao sve moguće brojeve i sve to skupa poprilično je trajao. Potom je počeo popunjavati kojekakve papire. Tražio je i zadnju uplatnicu za struju. Kad sam vidjela da nije riječ o uobičajenom očitavanju struje HEP-ovaca, pozvala sam kćer koja stanuje u prizemlju kuće. Nešto je kao došla pitati, a na odlasku sam joj rekla neka odmah nazove HEP i provjeri je li to njihov čovjek – prepričava čitateljica.

Kćer se vratila nakon nekoliko minuta i gospodinu rekla da napusti kuću jer laže i jer nije iz HEP-a.

– Kratko je samo pitao: Jesi zvala policiju? Poderao je sve papire koje je do tada popunio – dodaje.

„HEP-ovac“ je potom otišao kod susjede, no ni tamo nije uspio u svom naumu jer su je susjede već obavijestile da je riječ o prevarantu.

– Otišao je potom i kod drugih susjeda koje smo također nazvali i rekli im o čemu se radi. Obavijestili su policiju. Policijski su službenici brzo došli i rekli nam da je to tko zna već koja dojava. Ne mora biti da je nešto namjeravao ukrasti, ali nas je zasigurno prevarom htio prebaciti na drugog operatera. Ako je uopće i njihov predstavnik – kažu nam mještani Sajmišta.hep2

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: