Lada Kalina Sport nije baš sportaš na kakve smo navikli

Autor: R.K.

fgthertPrateći sve te glamurozne sportaše koji su predstavljeni u Ženevi skoro smo previdjeli jedan malo manje atraktivan. To je Lada Kalina Sport koja će biti proizvedena u 500 primjeraka. Sportski primjerak Kaline bit će dostupan u dvoje izvedbe, sa 120 KS i 140 KS od kojih će jača inačica do stotke dolaziti za 8.5 s…

Davno je prošlo vrijeme kada je sportska Lada bila ona s teniskom lopticom na kuki za vuču prikolice. Nakon Grante Sport koju AvtoVAZ nudi ovaj ruski brand sada je pripremio i sportsku izvedenicu hatchbacka Kalina. Blaža inačica tog sportaša raspolagat će sa 120 konja i 160 Nm okretnog momenta koji bi Kalinu Sport do stotke trebali dovesti za 9.5 s i omogućiti joj postizanje maksimalne brzine od 197 km/h. Snažnija inačica pak dolazi s 20 KS više i ua sekundu kraćim sprintom do stotke. Ono po čemu će se te dvije varijante razlikovati drugačiji su naplatci i kočioni sustav.

Od klasične izvedbe ovog hatchbacka Kalina Sport razlikuje se po drugačijim branicima i podnicama, te decentnom krovnom spojleru i usisnicima zraka na poklopcu motora. Prema Rusima AvtoVAZ planira proizvesti 500 primjeraka ovog sportaša, a na popisu dodatne oprema koju možete dobiti uz Kalinu Sport je i zaštitni kavez koji će ju pretvoriti u vozilo za utrke.

izvor: automoto portal

Više iz kategorije