Kvadrat kuće se prodaje i ispod 373 eura

Autor: Jelenko Topić

nekretninePOŽEGA/ZAGREB – Prema analizi portala Njuškalo, provedenoj na uzorku od 157 tisuća nekretnina oglašenih u srpnju ove godine, cijene nekretnina pokazuju pad od jedan posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U odnosu na srpanj 2011. godine cijene su pale pet posto. Većina županija na mjesečnoj razini bilježi pad u traženim cijenama, dok Primorsko-goranska, Varaždinska i Ličko-senjska županija bilježe rast traženih cijena nekretnina. Najveći pad cijena na godišnjoj razini prisutan je u županijama u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a posebno u Slavoniji.

U Požeško-slavonskoj županiji bilježi se tako pad cijena nekretnina od čak 15 posto.

Što se tiče županija s najnižim cijenama, situacija je nepromijenjena: u Vukovarsko-srijemskoj, Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji najniže su tražene cijene kvadrata.

Prosječna je cijena kuće u Požeško-slavonskoj županiji 373 eura po kvadratu što znači da je moguće kupiti kuću i po nižoj cijeni za jedan četvorni metar stambene površine! To se posebno odnosi na ruralne sredine jer je u požeškom, te pakračkom i lipičkom kraju mnogo malih sela gdje se useljiva kuća može kupiti za iznos već od pet tisuća eura. K tomu treba dodati da je na tim ratom zahvaćenim područjima mnogo obnovljenih obiteljskih kuća u kojima nitko ne živi jer se povratnici nisu ili ne žele vratiti pa te kuće sada prodaju po izuzetno niskim cijenama želeći tako izvući bilo koji novac za vlasništvo koje ne koriste!

Više iz kategorije