Kvadrat kuće u Požeško-slavonskoj županiji ispod 380 eura

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA –  Kretanje cijena nekretnina tijekom rujna u našoj zemlji pokazuje i nadalje nepovoljan trend, a područje Slavonije je stalno na začelju.

Kontinentalne županije, koje bilježe najveći pad prosječnih cijena nekretnina u odnosu na isti period prošle godine, ujedno su i županije s najnižim cijenama nekretnina općenito.

Primjerice, u Požeško-slavonskoj županiji prosječna cijena kvadrata kuće, što u cijenu uključuje i okućnicu, iznosi 374 eura.

Ovi pokazatelji nešto u bolji za grad Požegu, no u ostalim gradovima, a posebice općinama i malim selima ove brojke su drastično niže. Tako se u Požegi može naći obiteljskih kuća po cijeni već od 25 tisuća eura, a u okolnim selima, pogotovo onima udaljenim petnaestak kilometara od grada već od pet tisuća eura.

Slično je i sa stanovima jer se u Požegi može naći kvadrat stana ispod 600 eura, dok je u okolnim gradovima i općinama to i upola niže!

U gradu Zagrebu prosječna cijena po kvadratu za kuću iznosila je 1214 eura u rujnu, što je pad od 4 posto u odnosu na lanjski rujan.

U rujnu je najskuplji kvadrat kuće u gradu Zagrebu zabilježen na Tuškancu, gdje je iznosio 3191 euro. Kod stanova, prosječna cijena po kvadratu iznosila je 1616 eura, što je rast od 1 posto na godišnjoj razini. I najskuplji kvadrat stana u Gradu Zagrebu u rujnu bio je na Tuškancu, gdje je iznosio 2832 eura.

/Foto: Ilustracija, poslovni.hr/

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »