„Kutjevu za njegov dan“: Kulturno-zabavna večer na kojoj su izvedene skladbe i pročitane pjesme o svom mjestu i gradu /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Kulturno-zabavna večer održana je i ove godine u sklopu obilježavanja Dana grada „Kutjevu za njegov dan“ na kojoj su nastupila kulturno umjetnička društva s kutjevačkog područja čiji su članovi izveli brojne skladbe.

U toj Ljerka Šestak, Sara Grgić, Zaharije Marijević pročitali su svoje pjesme, dok su Nikolina Starčević i Anita Katić čitali pjesme pučkog pjesnika.

Nastupili su Tomislav i Antun Križanović izvodeći skladbe na klarinetu, a Sara Grgić se predstavila izvodeći trbušni ples.

Na početku kulturno-zabavne večeri sve sudionike i goste pozdravio je kutjevački gradonačelnik Josip Budimir zahvalivši svima onima koji čuvaju i njeguju tradiciju svog zavičaja i time daju svoj doprinos što većoj prepoznatljivosti kraju u kojem žive.

Svojim nastupima, na kulturno-zabavnoj večeri predstavili su se, KUD Bektež, Češka beseda iz Bjeliševca, KUD Poljadija iz Grabarja, Muška pjevačka skupina Grabarčani iz Grabarja, Pjevački zbor Matice umirovljenika grada Kutjeva te mladi tamburaši De Gotho iz Grabarja koji su premijerno izveli pjesmu o Kutjevu koju je napisao Kutjevčanin dr. Branko Mihalj.

Večeras se nastavlja obilježavanje Dana grada Kutjeva u Kino dvorani gdje će se izvesti kazališna predstava „Zov divljine“, a prije toga će Đurđica Gatjal predstaviti svoju knjigu „Živi svoj vlastiti život“.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=261250]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: