„Kutjevo“ predstavilo tri graševine i rose

 

KUTJEVO/POŽEGA – D.D. „Kutjevo“ pred pedesetak gospodarstvenika, poduzetnika i ugostitelja predstavilo je u objektu „Zlatni lug“ u Donjim Emovcima vina napunjena iz prošlogodišnje berbe u svojim vinogradima. Među ostalima nazočili u požeški gradonačelnik Vedran Neferović, te predsjednik uprave d.d. „Kutjeva“ Mladen Itrak sa suradnicima.

-Napunili smo tri graševine i to Turković, De gotho i Vrhunsku, te Rose proizvedeni iz grožđa sa lokaliteta Vinkomir i Vetovo – kazao je somellier d.d. „Kutjeva“ Drago Humski dodajući da je prošlogodišnja berba dala dobre mirise, a uz dodatni trud glavnog enologa „Kutjeva“ Ivana Marinclina nastala su ova kvalitetna vina.

Uz ova vina ugostiteljstvo „Zlatni lug“,odnosno njihov glavni kuhar Marijan Bek pripremilo je i autentična stara jela požeškog kraja i to dimljenu pastrmku, te vinogradarski ćevap koji su u ponudi njihovog restorana.

Tijekom predstavljanja vina nastupio je tamburaški sastav „Rubato“ koji okuplja šest dobrih tamburaša brodskog i novogradiškog kraja.

0 Comment

Send a Comment